Poniedziałek

Śniadanie: Pieczywo z pastą pieczarkową
Bułka pełnoziarnista 150g, 380kcal
Ser biały półtłusty 60g, 80kcal
Majonez 10ml, 120kcal
pieczarki 100g, 30kcal
Pomidor 30g, 7kcal
Ogórek 35g, 9kcal
Sałata 20g, 8kcal
Rzodkiewka 20g, 6kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal

II Śniadanie: Jogurtowy kurczak marchewką i groszkiem
mrożona marchewka z groszkiem 250g, 70kcal
Filet z kurczaka 100g, 90kcal
Oliwa z oliwek5ml, 40kcal
Jogurt naturalny 50ml, 30kcal
Czosnek 10g, 6kcal
Sok z cytryny 5ml, 1kcal
Tymianek 3g

Obiad: Indyk brzoskwiniowy z zielonym kremem i kuskusem
sznycle z indyka 220g, 300kcal
brzoskwinia 200g, 200kcal
zielony groszek 150g, 300kcal
rozmaryn 3g
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 3 g
kuskus 100g po przygotowaniu, 350kcal

Podwieczorek: Ciasto z cukinii
starta cukinia 150g, 30kcal
tarta marchewka 70g, 16kcal
mąka pszenna 20g, 60kcal
mąka gryczana, 20g, 60kcal
mleko 20ml, 8kcal
oliwa z oliwek 10ml, 80kcal
miód 10g, 15kcal
sok z cytryny 5ml
soda 3g
cynamon, kardamonu po 3g

Kolacja: Makaronowa sałatka z wędzonym łososiem
makaronu szpinakowy wstążki 100g po ugotowaniu 300kcal
szparagowa fasola 60g, 15kcal
pomidorki koktajlowe 80g, 20kcal
czarne oliwki 10g, 50kcal
pomidory suszone w oliwie 10g, 40kcal
ser ricotta 30g, 60kcal
wędzony łosoś 70g, 100kcal
sól, pieprz, po 3g


Wtorek

Śniadanie: Kasza jaglana z bakaliami i prażonym jabłkiem
kasza jaglana 50g,170kcal
jabłko 200g, 220kcal
posiekane orzechy włoskie 10g, 90kcal
migdały (płatki) 10g, 76kcal
pestki słonecznika 5g, 44kcal
suszona żurawina 5g, 36kcal
cynamon, imbir, kardamon po 3g

II Śniadanie: Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Szpinak 150g, 20kcal
Makaron pełnoziarnisty penne ugotowany 200g, 180kcal
Sok z cytryny 5ml
Czosnek 10g, 5 kcal
suszone pomidory z zalewy 50g, 120kcal
oliwa z oliwek 5 ml, 40kcal
kurczak filet 50g, 50kcal
przyprawy: pieprz ziołowy, sól po 2 g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowo – słodko – kwaśnym z ryżem cury i brukselkami

Śmietana 18% 25g, Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Ryż basmatii ugotowany100g, Brukselka 150g, Słonecznik, nasiona 30g, Sos sojowy 10g, Curry 10g, Sos słodko-kwasny 15g, Przyprawa kebab 3g

PODWIECZOREK – Awokado faszerowane nadzieniem jaśminowo-śledziowym

Awokado 70g, Śledź w sosie pomidorowym 90g, Cebula 10g, Sok z cytryny g, Szczypiorek 3g, Ryż jaśminowy 45g

KOLACJA – Roladki z łososiem

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jaja 20g, Łosoś wędzony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Ogórek 40g, Papryka zielona 40g, Rzodkiewka 40g, Woda 100g, Sól 4g


Środa

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i filet z podudzia z kurczaka , pomarańcza

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza 200g

II Śniadanie: Szarlotka w płatkach śniadaniowych
ciasto:
płatki kukurydziane, 15g, 30kcal
roztopione masło, 5g, 40kcal
brązowy cukier 2g, 10kcal
mąka kukurydziana, 10g, 30kcal
nadzienie:
jabłko, 100g, 60kcal
cynamon 2g

Obiad: Risotto z kurczakiem i pieczarkami
Pieczarki 60g, 30kcal
bulion warzywny 300ml, 80kcal
cebula 50g, 16kcal
czosnek 10g, 6kcal
masła 20g, 160kcal
ryżu do risotto (np. Arborio) 100g, 330kcal
białe wino 30ml, 100kcal
posiekana natka pietruszki 10g, 3kcal
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz po 3g
tarty Parmezan 20g, 1000kcal
Kurczak 150g, 450kcal

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g


Czwartek

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Burgery wieprzowe

Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii

Cykoria 60g, Serek wiejski 150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g

KOLACJA- Burrito meksykańskie

Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g


Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami

Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą

Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g

Podwieczorek: Krem dyniowo-paprykowy z fetą
dynia 150g, 40kcal
czerwona papryka 120g, 16kcal
papryczka chili 10g, 6kcal
masło 10g, 80kcal
cebula 50g, 16kcal
tymianek 5g
bulion warzywny 200ml, 30kcal
oliwa 5ml, 40kcal
sól, czarny pieprz, suszone oregano po 3g
ser feta 35g, 80kcal

KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim

Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g