1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Jajka sadzone z pieczywem pełnoziarnistym i sałatką z papryki
Jajka 150g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo żytnie 120g, Twarożek z ziołami 60g, Papryka 120g, Pomidor 70g, Jogurt naturalny 30g, Bazylia suszona 2g, Pieprz biały 2 g
II ŚNIADANIE – Koktajl malinowy
Kefir 300g, Maliny 150g, Zarodki pszenne 25g
OBIAD – Makaron zapiekany z sosem bolońskim
Makaron wstążki 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 15g, Wołowina mielona 200g, Pomidory z puszki 300g, Ser gouda 30g, Sól 3g, Tymianek 5g
PODWIECZOREK – Pasta z grilowanych bakłażanów na pieczywie z wędliną drobiową
Pumpernikiel 70g, Bakłażan 100g, Pomidor 70g, Cebula cukrowa 30g, Papryka zielona 30g, Papryczka chili 10g, Szynka drobiowa 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g
KOLACJA – Bułeczki z serem i musztardą
Mąka pszenna 150g, Masło 25g, Ser gouda 75g, Musztarda 30g, Mleko 100ml, Proszek do pieczenia 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Musli orzechowe z zarodkami i winogronami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Winogrona ciemne 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g
II ŚNIADANIE – Kuskus z białym serkiem i pomidorkami koktajlowymi
Kasza kuskus 100g, 2Serek wiejski 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sól 2g
OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kaszą jęczmienną
Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza jęczmienna 100g, Zioła prowansalskie 6g, Sól2g, Słodka papryka 10g
PODWIECZOREK – Deser migdałowo-cytrynowy
Mleko 3,2% 200g, Kisiel cytrynowy 100g, Cukier 20g, Prażone migdały 5g
KOLACJA – Sałatka z polędwicą wołową i mozarella
Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem i ryżem
Ryż brązowy 150g, 1Kurczak gotowany na parze 150g, Ananas z puszki 320g, Szynka drobiowa 70g,Majonez 10g, Szczypiorek 20g,Papryka 120g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚANIDANIE – Kuleczki z nasion z musem jagodowym
Sezam nasiona 10g, Słonecznik nasiona10g, Dynia nasiona 10g, Miód 10g, Jagody 100g, Jogurt typ grecki 5g
OBIAD – Karmazyn w sosie kokosowym z ryżem jaśminowym
Karmazyn filet 300g, Sok z cytryny 10g, Imbir świeży 30g, Cebula dymka 30g, Mleko kokosowe 330g, Curry 3g, Kurkuma 3g, Ryż jaśminowy 100g
PODWIECZOREK – Budyń sojowy czekoladowo-gruszkowy
Mleko sojowe 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Gruszka 150g
KOLACJA – Naleśniki faszerowane mięsem mielonym
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150ml, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Placuszki warzywne z szynka i jajkiem
Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Udko z kurczaka z sosem tysiąca wysp
Udko z kurczaka 160g, Papryka ostra 5g, Oliwa z oliwek 5g, Keczup 10g, Śmietana 10g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Grillowane sznycle drobiowe z szynka parmeńska, młodymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty
Sznycle z indyka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka parmeńska 30g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g,
Ziemniaki młode 300g, Czerwona sałata 60g, Śmietana 12% 15g, Koperek świeży 15g
PODWIECZOREK – Owoce zapiekane pod kruszonką
Mrożone maliny 100g, Brzoskwinia 120g, Cukier 10g, Płatki owsiane 5g, Mąka pszenna 20g, Margaryna niskotłuszczowa 20g
KOLACJA – Pierogi z kozim twarożkiem
Mąka pszenna 140g, Drożdże 5g, Szczypiorek 20g, Ser twarogowy kozi 140g, Orzeszki pini 10g, Pesto bazyliowe 10g, Sól 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Tosty z tuńczykiem
Tuńczyk w oleju100g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa
Brzoskwinia 120g, Ananas 60g, Gruszka 60g, Pomarańcz świeży, 100g, Żurawina suszona 20g
OBIAD – Zapiekanka z kaszy jaglanej, indyka i fistaszków
Fistaszki prażone 100g, Kasza jaglana 70g, Filet z indyka 100g, Przyprawa vegeta 3g, Margaryna niskotłuszczowa 15g, Por 100g, Pomidory z puszki 300g, Bazylia 2g, Oregano 2g, Imbir 2g
PODWIECZOREK – Mufinki bananowe
Margaryna niskotłuszczowa 15g, Cukier 5 g, Mleko 10g, Mąka pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Banany 100g, Sól 2g
KOLACJA – Lekka potrawka warzywno-drobiowa
Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Kurczak, filet 120g, Chili 3g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Jajecznica w bułce z pieczarkami i kiełbasą
Jajka 200g, Bułka żytnia 200g, Pieczarki 150g, Oliwa z oliwek 5g, Kiełbasa drobiowa 50g, Masło śmietankowe 10g, Papryka słodka 5g, Pieprz biały 2g
II ŚANIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem
Orzeszki pini 5g, Szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12%, 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g,Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Burgery wołowe
Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Wołowina 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20ml, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurzej piersi z pepperoni
Pierś z kurczaka 100g, Olej rzepakowy 5g, Pepperoni marynowane 20g, Twarożek naturalny 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g
KOLACJA- Wołowina w sosie serowo-ziołowym
Wołowina 200g, Olej rzepakowy 15g, Cebula 50g, Twarożek ziołowy 60g, Gouda 50g, Mleko 100g, Sól 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z dżemem wiśniowym
Kasza jaglana 100g, Dżem wiśniowy 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami
Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g
OBIAD – Gołąbki w sosie pieczarkowym
Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g
PODWIECZOREK – Puree z kalafiora z wędzoną szynką i waflem ryżowym
Kalafior 350g, Śmietana 12% 50g, Szynka wędzona z kurczaka w kawałku 70g, Wafel ryżowy 20g, Pieprz 2g
KOLACJA – Pikantne leczo z kiełbasą
Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Kiełbasa wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g