1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Jajka sadzone z pieczywem pełnoziarnistym i sałatką z papryki

Jajka 150g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo żytnie 120g, Twarożek z ziołami 60g, Papryka 120g, Pomidor 70g, Jogurt naturalny 30g, Bazylia suszona 2g, Pieprz biały 2 g

II ŚNIADANIE – Koktajl malinowy

Kefir 300g, Maliny 150g, Zarodki pszenne 25g

OBIAD – Makaron zapiekany z sosem bolońskim

Makaron wstążki 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 15g, Wołowina mielona 200g, Pomidory z puszki 300g, Ser gouda 30g, Sól 3g, Tymianek 5g

PODWIECZOREK – Pasta z grilowanych bakłażanów na pieczywie z wędliną drobiową

Pumpernikiel 70g, Bakłażan 100g, Pomidor 70g, Cebula cukrowa 30g, Papryka zielona 30g, Papryczka chili 10g, Szynka drobiowa 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g

KOLACJABułeczki z serem i musztardą

Mąka pszenna 150g, Masło 25g, Ser gouda 75g, Musztarda 30g, Mleko 100ml, Proszek do pieczenia 3g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Musli orzechowe z zarodkami i winogronami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Winogrona ciemne 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Kuskus z białym serkiem i pomidorkami koktajlowymi

Kasza kuskus  100g, 2Serek wiejski 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sól 2g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kaszą jęczmienną

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza jęczmienna 100g, Zioła prowansalskie 6g, Sól2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Deser migdałowo-cytrynowy

Mleko 3,2% 200g, Kisiel cytrynowy  100g, Cukier 20g, Prażone migdały 5g

KOLACJA –  Sałatka z polędwicą wołową i mozarella

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem i ryżem

Ryż brązowy 150g, 1Kurczak gotowany na parze 150g, Ananas z puszki 320g, Szynka drobiowa 70g,Majonez 10g, Szczypiorek 20g,Papryka 120g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚANIDANIE – Kuleczki z nasion z musem jagodowym

Sezam nasiona 10g, Słonecznik nasiona10g, Dynia nasiona 10g, Miód 10g, Jagody 100g, Jogurt typ grecki 5g

OBIAD – Karmazyn w sosie kokosowym z ryżem jaśminowym

Karmazyn filet 300g, Sok z cytryny 10g, Imbir świeży 30g, Cebula dymka 30g, Mleko kokosowe 330g, Curry 3g, Kurkuma 3g, Ryż jaśminowy  100g

PODWIECZOREK – Budyń sojowy czekoladowo-gruszkowy

Mleko sojowe 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Gruszka 150g

KOLACJA – Naleśniki faszerowane mięsem mielonym

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150ml, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Placuszki warzywne z szynka i jajkiem

Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Udko z kurczaka z sosem tysiąca wysp

Udko z kurczaka 160g, Papryka ostra 5g, Oliwa z oliwek 5g, Keczup 10g, Śmietana 10g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Grillowane sznycle drobiowe z szynka parmeńska, młodymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty

Sznycle z indyka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka parmeńska 30g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g,

Ziemniaki młode 300g, Czerwona sałata 60g, Śmietana 12% 15g, Koperek świeży 15g

PODWIECZOREK – Owoce zapiekane pod kruszonką

Mrożone maliny 100g, Brzoskwinia 120g, Cukier 10g, Płatki owsiane 5g, Mąka pszenna 20g, Margaryna niskotłuszczowa 20g

KOLACJA – Pierogi z kozim twarożkiem

Mąka pszenna 140g, Drożdże 5g, Szczypiorek 20g, Ser twarogowy kozi 140g, Orzeszki pini 10g, Pesto bazyliowe 10g, Sól 2g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Tosty z tuńczykiem

Tuńczyk w oleju100g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g,  Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIESałatka owocowa

Brzoskwinia 120g, Ananas 60g, Gruszka 60g, Pomarańcz świeży, 100g, Żurawina suszona 20g

OBIAD – Zapiekanka z kaszy jaglanej, indyka i fistaszków

Fistaszki prażone 100g, Kasza jaglana 70g, Filet z indyka 100g, Przyprawa vegeta 3g, Margaryna niskotłuszczowa 15g, Por 100g, Pomidory z puszki 300g, Bazylia 2g, Oregano 2g, Imbir 2g

PODWIECZOREK – Mufinki bananowe

Margaryna niskotłuszczowa 15g, Cukier 5 g, Mleko 10g, Mąka pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Banany 100g, Sól 2g

KOLACJA – Lekka potrawka warzywno-drobiowa

Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g,  Kurczak, filet 120g, Chili 3g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajecznica w bułce z pieczarkami i kiełbasą

Jajka 200g, Bułka żytnia 200g, Pieczarki 150g, Oliwa z oliwek 5g, Kiełbasa drobiowa 50g, Masło śmietankowe 10g, Papryka słodka 5g, Pieprz biały 2g

II ŚANIADANIETortilla kukurydziana ze szpinakiem

Orzeszki pini 5g, Szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12%, 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g,Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Burgery wołowe

Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Wołowina 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20ml, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz  2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurzej piersi z pepperoni

Pierś z kurczaka 100g, Olej rzepakowy 5g, Pepperoni marynowane 20g, Twarożek naturalny 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g

KOLACJA- Wołowina w sosie serowo-ziołowym

Wołowina 200g, Olej rzepakowy 15g, Cebula 50g, Twarożek ziołowy 60g, Gouda 50g, Mleko 100g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z dżemem wiśniowym

Kasza jaglana 100g, Dżem wiśniowy 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIEPierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIADGołąbki w sosie pieczarkowym

Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g

PODWIECZOREK – Puree z kalafiora z wędzoną szynką i waflem ryżowym

Kalafior 350g, Śmietana 12% 50g, Szynka wędzona z kurczaka w kawałku 70g, Wafel ryżowy 20g, Pieprz 2g

KOLACJA – Pikantne leczo z kiełbasą

Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Kiełbasa wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g