Poniedziałek

ŚNIADANIE –  Naleśniki z truskawkami w amerykańskim stylu

Mąka pszenna typ 500 55g, Jaja  100g, Maślanka naturalna 150g, Proszek do pieczenia 5g, Masło roślinne 10g, Sól biała 1g, Truskawki 250g, Syrop klonowy 30g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym

Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g

OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym

Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g

PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany

Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g

KOLACJA – Sola w sosie koperkowym

Filet z soli 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, masło 20g, Bulion warzywny 130g, Śmietanka słodka 30g, Koper 30g, Lubczyk 3g


Wtorek

ŚNIADANIE – Babka jaglana z jabłkiem, suszonymi owocami i orzechami nerkowca

Kasza jaglana 80g, Jabłko 160g, Rodzynki, suszone 10g, Daktyle suszone 5g, Orzechy nerkowca 50g, Otręby pszenne 15g, Ser ziarnisty 150g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kolorowej fasoli z suszonymi figami

Fasola biała konserwowa 50g, Fasola czerwona konserwowa 50g, Czosnek 10g, Przyprawa rozmaryn 3g, Ocet balsamiczny 5g, Figi suszone 18g, Pieprz biały mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 10g

OBIAD – Udka z kurczaka w sosie z sałatą zieloną i ziemniaczkami

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurtu naturalnego 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia

Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g


Środa

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają

Awokado 70g, Papaja 200g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Ryż basmati 60g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA –  Pomidor nadziany tuńczykowym ryżem

Tuńczyk w wodzie 150g, Pomidor 260g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż basmati 75g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango

Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g

OBIAD – Gnocchi z kurczakiem  i  fasolką szparagową

Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Lekki kebab z warzywami

Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Łosoś na wiosennej pierzynce na plackach otrębowo-ziemniaczanych

Otręby owsiane 30g, Otręby pszenne 25g, Cebula 50g, Ziemniaki 200g, Jajo 120g, Łyżeczka mąki + łyżeczka proszku do piecznenia + przyprawy wdł smaku 5g, Łosoś, wędzony 100g, Szczypiorek 10g, Ser kremowy bez tłuszczu 80g, Rzodkiewka 60g

II ŚNIADANIE – Deser  ryżowo-brzoskwiniowy

Ryż jaśminowy 125g , Brzoskwinie 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z  jajkiem

Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem

Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g