1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Owsianka mleczna z bananem i malinami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 100g, Banan 150g, 158kcal

II ŚNIADANIE – Orientalny dorsz

Filet z dorsza 100g, papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas z puszki 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g

OBIAD – Cielęcina z ziemniaczkami i pieczarkami

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, Cielęcina 350g, Olej rzepakowy15g, Ziemniaki 150g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g, Pieczarki 200g, Sól2g, Pieprz2g, Bazylia 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie

Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki  120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJAWarzywna tortilla

Zielona papryka 240g, Cebula 160g, Pomidor 200g, Ziemniak 80g, Oliwa 20g, Jajka 200g, Sól ziołowa 3g, Pieprz 4g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Jajecznica z bekonem, cebulką i papryką

Jaja kurze 200g, Boczek wędzony 65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Brokułowe kotlety z fetą

Gotowane brokuły 300g, Ser feta 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g

OBIAD – Krewetki z  gnocchi i mieszanka chińską

Mieszanka chińska mrożona 300g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Krewetki 200g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Gofry z musem malinowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2g, Maliny 150g, Miód wielokwiatowym 5g

KOLACJA –  Szaszłyk z grilla z pieczywem i warzywami

Pierś z kurczaka 200g, Papryka żółta 240g, Pieczarki 200g, Pieczywo żytnie pełnoziarniste 40g, Mix zielonych sałat 100g, Jogurt naturalny 40g, Ocet balsamiczny 20g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Ciasteczka z szynką i warzywami

Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g, Pomidorki koktajlowe 50g

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Burgery wieprzowe

Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-bananowy

Maślanka naturalna 300g, Banan 120g, Maliny 150g

KOLACJA – Kurczak w sosie biało-zielonym

Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%tł 20g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko

Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak

Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g

PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem  i szynką i białym serem

Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Sandacz z warzywami i makaronem szpinakowym

Fitet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Makaron szpinakowy 50g, Sól 5g, Pieprz 5g,


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną

Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIEMakaron penne z pesto i wędzonym indykiem

Filet z indyka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, 6 Makaron penne pełnoziarnisty 50g

OBIAD – Gulasz z wołowiną w czerwonym winie

Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia  1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Potrawka z kurczaka z jajkiem i pomidorami

Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 20g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa 10g


 

 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem

Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIECiasto jabłkowe

 Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią

Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5g

PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z  grzankami ziołowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g

KOLACJA- Indyk w sezamie w gotowaną marchewką i kalafiorem

Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE –Kluseczki z płatków owsianych z owocami

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Maliny 50g, Jagody 50g, Sól 2g

II ŚNIADANIEKurczak w jogurcie z warzywami

Brokuł  75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

OBIADMakaron sojowy z krewetkami i szynką

Makaron sojowy 150g, Olej rzepakowy 10g, Papryczka chilii 30g, Pasta do potraw chińskich 30g, Ocet winny 10g, Cukier 5g, Papryka czerwona 120g, Pieczarki 100g, Szynka gotowana 100g, Groszek zielony 60g, Krewetki surowe 100g, Cebula dymka 100g

PODWIECZOREK – Kotleciki rybne z grillowaną papryką

Rybki w oleju: makrela, szprotki, sardynki( po 30g), Jajko 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka żółta 120g, Pieprz biały 3g, Curry 5g

KOLACJA – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g