1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z bananem i malinami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 100g, Banan 150g, 158kcal
II ŚNIADANIE – Orientalny dorsz
Filet z dorsza 100g, papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas z puszki 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g
OBIAD – Cielęcina z ziemniaczkami i pieczarkami
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, Cielęcina 350g, Olej rzepakowy15g, Ziemniaki 150g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g, Pieczarki 200g, Sól2g, Pieprz2g, Bazylia 3g, Natka pietruszki 5g
PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie
Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki 120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA – Warzywna tortilla
Zielona papryka 240g, Cebula 160g, Pomidor 200g, Ziemniak 80g, Oliwa 20g, Jajka 200g, Sól ziołowa 3g, Pieprz 4g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Jajecznica z bekonem, cebulką i papryką
Jaja kurze 200g, Boczek wędzony 65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Brokułowe kotlety z fetą
Gotowane brokuły 300g, Ser feta 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g
OBIAD – Krewetki z gnocchi i mieszanka chińską
Mieszanka chińska mrożona 300g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Krewetki 200g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Gofry z musem malinowym
Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2g, Maliny 150g, Miód wielokwiatowym 5g
KOLACJA – Szaszłyk z grilla z pieczywem i warzywami
Pierś z kurczaka 200g, Papryka żółta 240g, Pieczarki 200g, Pieczywo żytnie pełnoziarniste 40g, Mix zielonych sałat 100g, Jogurt naturalny 40g, Ocet balsamiczny 20g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Ciasteczka z szynką i warzywami
Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g, Pomidorki koktajlowe 50g
II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
OBIAD – Burgery wieprzowe
Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-bananowy
Maślanka naturalna 300g, Banan 120g, Maliny 150g
KOLACJA – Kurczak w sosie biało-zielonym
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%tł 20g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g
PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Sandacz z warzywami i makaronem szpinakowym
Fitet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Makaron szpinakowy 50g, Sól 5g, Pieprz 5g,
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną
Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Makaron penne z pesto i wędzonym indykiem
Filet z indyka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, 6 Makaron penne pełnoziarnisty 50g
OBIAD – Gulasz z wołowiną w czerwonym winie
Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g
PODWIECZOREK – Owocowe racuszki
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g
KOLACJA – Potrawka z kurczaka z jajkiem i pomidorami
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 20g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa 10g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem
Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g
II ŚNIADANIE – Ciasto jabłkowe
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią
Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5g
PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z grzankami ziołowymi
Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g
KOLACJA- Indyk w sezamie w gotowaną marchewką i kalafiorem
Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE –Kluseczki z płatków owsianych z owocami
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Maliny 50g, Jagody 50g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami
Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g
OBIAD – Makaron sojowy z krewetkami i szynką
Makaron sojowy 150g, Olej rzepakowy 10g, Papryczka chilii 30g, Pasta do potraw chińskich 30g, Ocet winny 10g, Cukier 5g, Papryka czerwona 120g, Pieczarki 100g, Szynka gotowana 100g, Groszek zielony 60g, Krewetki surowe 100g, Cebula dymka 100g
PODWIECZOREK – Kotleciki rybne z grillowaną papryką
Rybki w oleju: makrela, szprotki, sardynki( po 30g), Jajko 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka żółta 120g, Pieprz biały 3g, Curry 5g
KOLACJA – Babeczka ryżowo-jabłkowa
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g