1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Jajecznica z macą i kurczakiem
Jaja 200g, Maca pszenna 30g, Masło klarowane 15g, Mleko 250g, Kurczak filet 120g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z domowym masłem karmelowym
Pieczywo żytnie 100g, Mleko skondensowane 50g, Orzechy laskowe 10g, Orzechy włoskie 10g, Masło 10g
OBIAD – Stek wołowy z kukurydzą i puree ziemniaczanym
Filet z polędwicy wołowej 200 g, Sól 2g, Świeżo zmielony czarny pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Masło 30g, Ziemniaki gotowane 150g, Śmietana 12%20g, Kukurydza kolba 200g, Sól 2g, Biały pieprz 2g, Czarny pieprz 2g
PODWIECZOREK – Leniwe kluseczki na ostro
Masło 10g, Jajko 50g, Zmielony twaróg 100g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Słodka papryka 2g, Papryka chili 2g, Tymianek 2g
KOLACJA – Kasza kuskus z łososiem i szpinakiem
Kasza kuskus 40g, Łosoś wędzony 50g, Szpinak świeży 50g, Pomidory koktajlowe 100g, Cebula 50g, Czosnek granulowany 10g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 20g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, ziemniaczkami i bekonem
Jaja 200g, Ziemniak 100g, Kalafior 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Boczek wędzony 40g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Jajka faszerowane w skorupkach
Jajka 150g, Masło 5g, Oliwa z oliwek 5g, Bula tarta 10g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g
OBIAD – Kurczak curry z kaszą pęczak
Filet z kurczaka 350g, Olej rzepakowy 10g, Por 50g, Marchewka 80g, Fasolka szparagowa 300g, Biała kapusta 100g, Czosnek 20g, Wywar warzywny 200g, Mąka żytnia 10g, Kasza pęczak po ugotowaniu 100g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Koktajl z kiwi i banana
Maślanka naturalna 300g, Banan 120g, Kiwi 150g
KOLACJA – Zapiekanka z mintaja
Mintaj 150g, Marchewka 60g, Papryka 60g, Cebula 50g, Koncentrat pomidorowy 20g, Parmezan 20g, Olej rzepakowy 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Bazylia 3g, Czosnek 3g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Naleśniki z parówką i serem
Jaja 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Parówki drobiowe 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 150g
II ŚNIDANIE – Racuszki z owocami
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny) 150g
OBIAD – Halibut z w pomarańczach z duffinkami ziemniaczanymi
Halibut 300g, Pomarańcze 250g, Masło klarowane 10g, Biały pieprz 3g, Sól 3g, Duffinki ziemniaczane mrożone 150g, Olej rzepakowy 10g
PODWIECZOREK – Truskawki w sosie kefirowym
Truskawki 200g, Miód wielokwiatowy 10g, Kefir naturalny 100g, Otręby pszenne 20g
KOLACJA – Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami
Brzoskwinie z puszki 60g, Kukurydza 40g, Cebula 50g, Filet z kurczaka 100g, Majonez 20g, Ryż 50g, Ostra papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Cynamonowo – gruszkowo – jabłkowa owsianka
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Jabłko 100g, Gruszka 100g, Cynamon 2 g
II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g
OBIAD – Lasagne
Makaron lasagne 100g, Mielone mięso wołowo-wieprzowego 200g, Czosnek 2g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 300g, Oliwa z oliwek 10g, Żółty ser 40g, Sól 2g, Oregano 2g, Tymianek 2g, Bazylia świeża 2g, Masło 20g, Mąka 20g, Mleko 100g
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g
KOLACJA – Potrawka z soczewicy z kiełbasą
Zielona soczewica 50g, Wiejska kiełbasa 100g, Pomidor 150g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Sól 5g, Pieprz 5g, Papryka wędzona 5g, Kumin 5g, Liść laurowy 1g, Rozmaryn 2g, Natka pietruszki 5g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Pieczywo z grillowaną piersią z indyka
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi indyka 150g, Pesto różowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g
II ŚNIADANIE – Sernik czekoladowy
Ciemna czekolada 50g, Kremowy ser śmietankowy 100g, Cukier 10g, Esencja waniliowa 1g, Jajo 50g, Śmietana 18% 15g, Kakao 2g, Herbatniki czekoladowe 30g, Masło 5g, Cynamon 1,5g
OBIAD – Prowansalskie ratatouille z kurczakiem
Cukinia 200g, Bakłażan 200g, Czerwona papryka 120g, Pomidory 150g, Oliwa z oliwek 15g, Czosnek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 10g, Bazylia 5g, Ryż ugotowany 150g, Kurczak wędzony 200g
PODWIECZOREK – Sałatka z orzeszkami Pini
Sałata zielona lodowa 30g, Awokado 100g, Pomidorki koktajlowe 30g, Orzeszki pini 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Panga w sosie koperkowym
Filet z pangi 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, Masło 20g, Mąka 10g, Bulion warzywny 130g, Słodka śmietanka 30g, Koper 10g, Lubczyk 3g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Bananowe musli
Banan 250g, Jogurt typ grecki 150g, Zarodki pszenne 20g, Płatki owsiane 20g, Otręby pszenne 20g, Płatki jaglane 20g, Kakao 5g, Miód lipowy 10g
II ŚNIADANIE – Zbożowe ciasteczka z morelami
Płatki żytnie 20g, Płatki owsiane 20g, Mąką żytnia 10g, Zarodki pszenne 20g, Morele wieże 120g, Proszek do pieczenia 2g, Masło 5g, Miód wielokwiatowy 5g
OBIAD – Roladki z indyka z młodymi ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi
Pierś z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, Zielona pietruszka 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Olej 20g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g
PODWIECZOREK – Napój śmietankowy
Jogurt naturalny 200g, Serek homogenizowany 100g, Jagody 100g, Miód 10g, Mleko migdałowe 40g
KOLACJA- Sałatka z wołowiną
Sałata maślana 20g, Kukurydza 30g, Mięso wołowe 60g, Cebula 50g, Papryka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Jogurt typ grecki 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – babeczki z szynką
Mąka 100g, Parmezan 100g, Proszek do pieczenia 2g, Soda oczyszczona 1g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Cukier 2g, Kefir 300g, Jajka 100g, Oliwa z oliwek 20g,Szynka wieprzowa 100g
II ŚNIADANIE – Szarlotka pełnoziarnista
Mąka żytnia 30g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Jajo 100g, Śmietana 5g, Proszek do pieczenia 1g, Sól 1g, Jabłka 200g, Rodzynki 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g
OBIAD – Singapurski makaron z krewetkami i szynką
Makaron ryżowy 150g, Olej rzepakowy 10g, Papryczka chilii 30g, Pasta do potraw chińskich 30g, Ocet winny 10g, Cukier 5g, Papryka czerwona 120g, Pieczarki 100g, Szynka gotowana 100g, Groszek zielony 60g, Krewetki surowe 100g , Cebula dymka 100g
PODWIECZOREK – Kasza jaglana z bakaliami
Kasza jaglana 70g, Bakalie (orzechy laskowe, włoskie, rodzynki, daktyle, figi, migdały, orzechy nerkowca) 80g, Masło 5g, Serek homogenizowany waniliowy 50g
KOLACJA – Papadrelle z wędzonym pstrągiem
Makaron papadrelle 50g, Wędzony filet z pstrąga 100g, Parmezan 40g, Słodka śmietanka 30g, Koperek 10g, Pieprz zielony 2g, Sól 2g