Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pasta z makreli z bułka pełnoziarnistą

Jogurt naturalny 50g, Ser twarogowy półtłusty 50g,  Jajo 50g, Makrela wędzona 100g, Margaryna niskotłuszczowa 10g , Szczypiorek 40g, Biały pieprz 2g, Bułka grahamka 100g

II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich

Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Pęczak w sosie

Kasza pęczak 100g, Szynka drobiowa 150g, Papryka zielona 120g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oleju rzepakowego 20g, Ser feta 50g, Tymianek 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki  200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona  500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym

Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Roladki z łososiem

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jaja 20g, Łosoś wędzony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Ogórek 40g, Papryka zielona 40g, Rzodkiewka 40g, Woda 100g, Sól 4g


 

Środa

ŚNIADANIE –  Naleśniki z szynką i serem

Jajka 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Szynka drobiowa 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 150g

II ŚNIADANIE – Sałatka z  jajkiem i warzywami

Majonez light 15g, Jaja 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, 50g cebula, Oliwa z oliwek 20g, Groszek zielony mrożony 150g, Ananas 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Pieczywo razowe 40g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Pomarańczowe biszkopty

Biszkopty 35g, Truskawki 200g, Ricotta 70g, Sok pomarańczowy 50g

KOLACJA – Spaghetti z pieczarkami i kurczakiem

Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Pieczarki 100g, Cebula, 50g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


Czwartek

ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką

Jaja  200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Gofry z musem truskawkowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2g, Truskawki 150g, Miód wielokwiatowym 5g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g,  Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Ziołowe kopytka

Jaja 50g, Mąka pełoziarnista 20g, Ziemniaki 200g, Szczypiorek 3g, Natka pietruszki 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Cząber 3g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem

Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g


Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym  150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Udka z kurczaka w sosie z sałatą zieloną i ziemniaczkami

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurtu naturalnego 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Tarta warzywna z polędwicą drobiową

Zielona papryka 35g, Czerwona papryka 35g, Czosnek 5g, Marchew 50g, Cukinia 65g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 65g, Francuskie ciasto 75g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Grillowana sola z liczi i miodem

Filet z soli 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, pieprz 2g, Ryż brązowy gotowany 50g