1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Amerykańskie naleśniki z sosem jagodowo-twarożkowym

Mąka pszenna 140g, Jajo 100g, Mleko 100g, Masło light 30g, Proszek do pieczenia 5g, Stewia 2g, Sól 1g, Jagody 120g, Serek homogenizowany chudy 60g

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut 90g, Pomarańcz  240g, Mango 160g, Figi 140g, Ananas 40g, Sok z limonki 20g, Suszone czarne porzeczki 20g

OBIAD – Szaszłyki rybne z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 200g, Filet z miętusa 140g, Wędzony boczek 40g, Oliwa 10g, Sok z limonki 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 15g, Jogurt typ grecki 60g, Koperek 20g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 200g

PODWIECZOREK – Mus z brokułowo-grochowy z wędzonym kurczakiem

Groch 120g, Bulion drobiowy 400g, Bała część pora 80g, Brokuł 160g, Kurczak wędzony 80g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJAPikantna soczewica z ananasem

Cebula 100g, Olej rzepakowy 10g, Żółta soczewica 100g, Ananas 40g, Kardamon 3g, Pieprz cayjeński 2g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 100g, Mleko 0,5% 40g, Ser edam 30g, Cebula 100g, Marchew 100g, Pieczarki 100g, Oliwa 20g, Szczypiorek 20g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Czerwone pomarańcze z jogurtem i rababrbarem

Pomarańcz czerwony 240g, Rabarbar 350g, Kandyzowana cytryna 20g, Jogurt naturalny 100g, Cukier trzcinowy 10g, Woda 160g, Cynamon 3g

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet 200g, Fasolka szparagowa 100g, Marchew 140g, Kiełki sojowe 80g, Tofu 60g, Sezam 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sos sojowy 30g, Ryż biały 100g, Curry 5g

PODWIECZOREK – Panierowany kalafior

Kalafior gotowany 300g, Jajo 100g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia pełnoziarnista 20g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA –  Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Migdały 10g, Mozarella 40g, Natka pietruszki 20g, Koperek 20g, Pieprz ziołowy 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem kokosowym i morelami

Mleko 0,5%tł 150g, Odtłuszczone mleko kokosowe 150g, Wanilia ekstrakt 3g, Stewia 1g, Morele świeże 400g, Ryż krótkoziarnisty 100g

II ŚANIDANIE – Sałatka truskawkowa z pistacjami

Truskawki 240g, Pistacje niesolone 20g, Sok z cytryny 20g, Mięta 5g, Miód wielokwiatowy 10g

OBIAD – Penne z jagnięciną i parmezanem

Makaron penne 180g, Jagnięcina mielona 140g, Masło klarowane 10g, Seler naciowy 140g, Cebula 100g, Marchew 120g, Mleko 0,5% 100g, Parmezan 20g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Puree jabłkowo-selerowe

Jabłka 200g, Seler 350g, Kostka wywaru warzywnego 5g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor  240g, Cukinia 140g, Bakłażan 140g, Czosnek 10g, Szczypiorek 20g, Olej rzepakowy 20g, Sardynki filet 180g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta tuńczykową

Pumpernikiel 140g, Tuńczyk w sosie własnym 140g, Czerwona cebula 100g, Ogórki konserwowe 40g, Majonez light 20g, Musztarda chrzanowa 5g, Pieprz 3g, Sałata zielona 10g

II ŚNIADANIE – Limonkowy mus

Jajo 100g, Mąka kukurydziana 20g, Limonka 200g, Masło 10g, Stewia 1g

OBIAD – Sola ze szpinakiem i kaszą pęczak

Kasza pęczak 80g, Filet z soli 250g, Cytryny 180g, Masło klarowane 10g, Szpinak liście 200g, Ostra papryka w proszku 4g, Sól morska 2g, Woda 140g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 200g, Sałata lodowa 60g, Pomidory  120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona  100g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa

Keks 300g, Mleko 0,5% 100g, Śmietana odtłuszczona 100g, Cukier brązowy 10g, Jajo 100g, Rodzynki 20g, Sok pomarańczowy 40g

II ŚNIADANIEMigdałowa panna cotta

Mleko migdałowe 200g, Skórka z pomarańczy 30g, Stewia 2g, Żelatyna  10g, Brzoskwinie 180g, Migdały 10g, Miód 10g

OBIAD – Indyk marynowany w jogurcie z młodymi ziemniaczkami

Ziemniaki 240g, Filet z indyka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Jogurt naturalny 100g, Czosnek 20g, Sok z cytryny 10g, Tymianek 5g, Liście roszponki 100g

PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem

Jajo 100g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 300g, Ogórek 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Czosnek 10g, Kefir naturalny 350g, Śmietana light 40g, Rzodkiewka 50g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną

Makaron ryżowy 60g, Czerwona papryka 100g, Imbir korzeń 20g, Bazylia 10g, Rumsztyk wołowy 200g, Cukinia 100g, Ocet ryżowy 10g, Sos sojowy 10g, Biały pierz 2g, Kolendra 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 90g, Cukier trzcinowy 10g, Sól 1g, Ser biały chudy 90g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g

II ŚNIADANIEKoktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 400g, Banan 360g, Maliny 100g

OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską

Mąka pszenna pełnoziarnista 100g,Margaryna light 20g, Papryka 100g, Cukinia 100g, Pomidor 160g, Ser żółty 30g, Mleko 100g, Jajko 100g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 20g, Szynka parmeńska 50g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 100g, Ser feta  70g, Papryka czerwona 150g, Ogórek 160g, Pomidor 240g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 30g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 20g, Oregano 10g, Sok z cytryny 10g, Pieprz biały 4g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 400g, Cebula 100g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 300g, Mleko 60g, Śmietana 18% 100g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 160g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 110g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 10g, Cukier trzcinowy 10g, Gruszki 390g, Mleko 2%  70g

II ŚNIADANIEMus porzeczkowy

Czerwone porzeczki 100g, Białe porzeczki 100g, Cukier puder 20g, Zarodki pszenne 20g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g

OBIADSashimi

Filet z łososia 140g, Rzodkiewka 100g, Ogórek 100g, Rzodkiew japońska 130g, Czarna rzodkiew 80g, Pasta wasabi 5g, Sos sojowy 20g, Ryż jaśminowy 100g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 120g, Pomidorki koktajlowe 200g, Ser biały półtłusty 100g, Jogurt naturalny 50g, Krem z gorczycy 20g

KOLACJA – Polędwiczki szparagowe

Zielone szparagi 350g, Polędwiczka wieprzowa 140g, Ser  cheddar 40g, Oliwa z oliwek 10g, Rzodkiewka 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g