Poniedziałek

ŚNIADANIE – Żytnie naleśniki z łososiem, warzywami i sosem czosnkowym

Mąka żytnia, typ 2000 80g, Jajo 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Woda 70g, Sól 2g, Natka pietruszki 6g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Łosoś, wędzony 130g, Papryka czerwona 60g, Ogórek 50g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g

II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli

Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z cieciorki i awokado

Cieciorka z puszki 100g, Awokado 70g, Oliwa z oliwek 5g, Cebula 25g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Kurczak w curry podany na tostach

Bazylia świeża 10g, Cebula 50g, Kurczak, filet 130g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe, grahamowe 100g, Przyprawa curry 3g, Przyprawa do drobiu 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Pomidor 200g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Placek jaglany z marchewką

Szynka z indyka 100g, Jajo 220g, Pomidor 60g, Marchew 130g, Czosnek 2g, Szczypiorek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Płatki jaglane 60g

II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym

Krewetka tygrysia 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g

OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią

Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Cukinia z farszem krewetkowym

Cukinia 300g, Jogurt naturalny 2% 75g, Oliwa z oliwek 7g, Pietruszka, liście 10g, Por 50g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż jaśminowy 75g, Krewetka, surowa koktajlowa 120g, Sól 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami i orzechami pistacjowymi

Płatki owsiane 100g, Jagody 150g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 250g, Miód 10g, Orzechy pistacjowe 20g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

OBIAD – Czosnkowy filet z łososia z jaśminowym ryżem i sałatą z kiełkami

Filet z łososia 200g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 6g, Ryż jaśminowy 100g, Sałata lodowa 80g, Kiełki 40g, Oliwa z oliwek 3g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Grillowane krewetki w marynacie imbirowej, ryż brązowy, pomidorki koktajlowe na sałacie

Krewetki tygrysie 120g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 6g, Starty imbir 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 50g, Sałata 15g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 3g, Zioła prowansalskie 1g

KOLACJA – Ryżowa sałatka z szynki i groszku w sosie z awokado

Szynka z indyka 120g, Groszek zielony konserwowy 110g, Papryka zielona 80g, Awokado 70g, Natka pietruszki 6g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 60g, Ryż biały 60g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami

Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g

PODWIECZOREK – Rolada łososiowa ze szpinakiem

Szpinak mrożony 300g, Łosoś sałatkowy 80g, Jogurt grecki 30g, Czosnek 10g, Szczypiorek 10g, Woda niegazowana 120g, Białko jaja 150g, Żółtko jaja 25g, Sól biała 2g, Pieprz czarny, zmielony 2g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Racuszki z obrębami i musem jabłkowym

Otręby owsiane 50g, Serek homogenizowany waniliowy 100g, Jaja kurze całe 50g, Olej rzepakowy 10g, Jabłka 250g, Miód 20g

II ŚNIADANIE – Domowa pizza

Jaja kurze całe 200g, Mąka pszenna typ 500 20g, Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 25g, Sól biała 1g, Cebula 110g, Pomidor 260g, Szczypiorek 25g, Ser Gouda 100g, Polędwica z piersi kurczaka 80g, Oregano 10g, Masło roślinne kubkowe 10g

OBIAD – Mintaj w ziołach z ziemniaczkami i surówką z ogórka

Mintaj świeży 300g, Cebula 230g, Czosnek 10g, Koperek 5g, Seler naciowy 20g, Mięta, liście świeże 20g, Pietruszka natka 2g, Kolendra 2g, Estragon 2g, Bazylia świeża 2g, Szafran 1g, Cukier 12g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Cytryna 90g, Ziemniaki 250g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Ciasto z ananasem

Mąka pełne ziarno 25g, Otręby pszenne 5g, Proszek do pieczenia 5g, Jaja 50g, Białko jaja kurzego 35g, Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50g, Cynamon 2g, Ananas 100g

KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g