1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Owsianka z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe pełnotłuste 250g, Truskawki 200g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Krem dyniowy

Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g

OBIAD – Gulasz wołowy z szarotkami

Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g

PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z  grzankami razowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10g, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól pieprz po 2g, Pieczywo razowe 70g

KOLACJANadziewany filet drobiowy

Filety z kurczaka 200g, Ser żółty 30g, Szparagi 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 10g, Masło 20g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Sałatka jajeczna z pieczywem słonecznikowym

Jajka gotowane 150g, Szynka drobiowa 45g, Szczypiorek 20g, Pieczywo ze słonecznikiem 100g, Majonez 10g, Rzodkiewka 50g, Pomidor koktajlowy 100g, Ogórek 50g

II ŚNIADANIE – Tarta z łososiem i szpinakiem

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Szpinak 20g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

OBIAD – Zapiekanka z królika

Mięso  z królika 200g, Białe wino 60g, Cebula dymka 50g, Czosnek 15g, Oliwa z oliwek 20g, Bulion drobiowy 150g, Czarne oliwki 30g, Ziemniaki młode 250g, Oregano 2g, Liść laurowy 2g, Czosnek granulowany 2g, Papryka 2g

PODWIECZOREK – Koktajl owocowy z musli

Kefir naturalny 300g, Jeżyny 50g, Maliny 45g, Musli owocowe 50g

KOLACJA –  Naleśniki ze szpinakiem i szynka parmeńską

Pełnotłuste mleko 150g, Mąka pszenna 90g, Jajo 50g, Sól 2g, Szpinak 100g, Czosnek 10g, Szynka parmeńska 45g, Ser feta 30g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Placuszki z zarodków pszennych z białą czekoladą

Zarodki pszenne 100g, Płatki żytnie 50g, Masło śmietankowe 10g, Jogurt naturalny 40g, Proszek do pieczenia 2g, Biała czekolada 25g

II ŚANIDANIE – Krem z selera z chipsami ziemniaczanymi

Seler 170g, Cebula 35g, Mleko 2% 75g, Mleko kokosowe 100g, Ziemniak 70g, Oliwa truflowa 5g

OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Świeża surówka z tuńczykiem

Mix sałat 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 80g, Kukurydza z puszki 50g, Pomidor 100g, Cebula dymka 50g, Tuńczyk w oleju 100g, Biały pierz 3g

KOLACJA – Makaron z warzywami i pesto

Makaron spaghetti 150g, Pomidory 150g, Cukinia 120g, Cebulka 50g, Czosnek 10g, Papryka czerwona 120g, Pesto rosso (czerwone) 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna  100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

OBIAD – Żeberka z jabłkami

Olej rzepakowy 20 g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem

Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Omlety z kurczakiem i papryką

Jajo 200g, Płatki kukurydziane 45g, Kurczak wędzony 70g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Olej rzepakowy 10g, Mleko 2% 60g, Sól ziołowa 2g, Chilii 2g

II ŚNIADANIEWarzywa duszone z ciecierzycą

Papryka czerwona 40g, Dymka 30g, Cukinia 70g, Pomidory 150g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ziemniaki 170g, Jarmuż 10g, Kalafior 100g, Ciecicerzyca 50g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g, Sól 1g, Olej lniany 5g

OBIAD – Tilapia po jamajsku z kaszą kuskus

Cebula 50g, Czosnek 10g, Sproszkowane suszone chilli 2g, Tilapia 300g, Jajo 50g, Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Olej rzepakowy 20g, Gotowana kasza kuskus 100g, Sos pomidorowy 50g

PODWIECZOREK – Tarta owocowa

Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 30g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajo 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Owoce jagodowe 50g,  Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g

KOLACJA – Koktajl białkowy

Komosa ryżowa 100g, Białka jajka 60g, Jabłka 100g, Mleko 50g, Miód 5g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli

Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g

II ŚANIADANIEPlacuszki marchewkowe z kremem z kaszy jaglanej

Ugotowana marchew 90g, Gruszka 50g, Mąka kokosowa 10g, Jogurt typ grecki 10g, Kasza jaglana 50g, Mleko kokosowe 100g, Daktyle suszone 20g, Kakao surowe 5g, Olej kokosowy4g, Imbir 1g, Cynamon 1g, Kolendra 1g, Pomarańczowa skórka 1g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami shikatee

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolendra 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 100g

PODWIECZOREK – Deser bananowy

Banany 100g, Jogurt grecki 70g, Crunchy tropikalne 40g, Mięta 5g, Kakao do dekoracji 5g

KOLACJA- Grillowana wołowina na sałacie

Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak  20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Pasta z tuńczyka na bułce wielozbożowej

Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g

II ŚNIADANIETort jaglany

Kasza jaglana 15g, Mleko kokosowe 10g, Banan 60g, Daktyle suszone 5g, Kakao 5g, Wiórki kokosowe 40g, Orzechy włoskie 5g, Mleko kokosowe 120g, Żółtko 20g, Mąka owsiana 10g, Cynamon 3g

OBIADSzaszłyki drobiowe po japońsku

Filet z kurczaka 150g, Wątróbki drobiowe 70g, Papryka zielona 120g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 20g, Cukier trzcinowy 10g, Czosnek 10g, Skórka z cytryny 10g, Kasza gryczana niepalona 100g

PODWIECZOREK – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym  150g, Ser  pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Orzechy włoskie 10g, Brokuł 100g, Czosnek 10g, Śmietana 18% 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Gulasz meksykański

Wieprzowina (łopatka- szynka) 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g