Wtorek

ŚNIADANIE – Kasza gryczana z białą fasolą

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 50g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami

Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g


 

Środa

ŚNIADANIE – Tosty z łosiem

Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem

Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami

Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Krewetki curry

Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z szynką i serem

Jajka 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Szynka drobiowa 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 150g

II ŚNIADANIE – Gofry z musem truskawkowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2g, Truskawki 150g, Miód wielokwiatowym 5g

OBIAD – Szaszłyki drobiowe z wątróbką i mizerią z ogórka

Filet z kurczaka 150g, Wątróbki drobiowe 70g, Papryka zielona 120g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 20g, Cukier trzcinowy 10g, Czosnek 10g, Skórka z cytryny 10g, Kasza gryczana niepalona 100g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Grillowana sola z liczi i miodem

Filet z soli 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, pieprz 2g, Ryż brązowy gotowany 50g