Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko , Mleko 0,5% , Szynka drobiowa gotowana , Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa 10g, Szczypiorek , Pierz biały

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Poziomki , Zarodki pszenne

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Roszponka , Ogórek zielony , Dziki ryż , Sól , Pieprz , Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty , Polędwica luksusowa , Brokuły gotowane na parze , Czosnek suszony , Sól ziołowa


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao

Płatki owsiane , Zarodki pszenne , Mleko 0,5% , Czereśnie , Kakao rozpuszczane

II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem

Jabłko , Gruszka , Rabarbar , Kandyzowana cytryna , Jogurt naturalny , Cukier trzcinowy , Cynamon

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano , Bazylia

PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii

Rodzynki , Cykoria , Kurczak , Serek homogenizowany , Ocet winny , Pieprz kolorowy

KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami

Majonez light , Jaja kurze całe , Groszek zielony , Mix sałat zielonych , Kukurydza z puszki , Ogórek , Papryka czerwona


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko , Oliwa z oliwek , Papryka czerwona , Kurczak gotowany , Cebula , Bazylia , Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii

OBIAD – Lasagne z indykiem

Makaron lasagne , Mielone drobiowe , Jogurt grecki , Curry , Sól , Pieprz , Oliwa , pomidory z puszki

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym

Majonez light , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Sól czosnkowa , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Bakłażan , Cukinia , Cebula , Pieczarki , Pieprz biały , Sok z cytryny

KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym

Jogurt naturalny typ grecki , Mięso z piersi indyka bez skóry , Oliwa z oliwek , Płatki pszenne , Czosnek , Pieprz


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny

II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance

Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Szczypiorek , Sól , Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie ,Sok z cytryny

PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni

Brokuł , Marchew , Seler naciowy , Czosnek , Cebula , Pietruszka , Ziele angielskie , Liście laurowe , Len mielony , Pestki dyni , Kardamon , Gałka muszkatołowa , Pieprz , Imbir , Kurkuma , Sól ziołowa

KOLACJA – Wieprzwina na szparagach

Zielone szparagi , Polędwiczka wieprzowa , Ser cheddar , Oliwa , Rzodkiewka , Koperek , Szczypiorek m Kefir gesty , Sól ziołowa , Pierz


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami

Banan , Jajka , Świeże truskawki

II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana

Bakłażan , Tofu , Sos sojowy , Słodki sos chilli ,Sezam

OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą

Mąka pszenna pełnoziarnista , Jajko Sól , Gęsty chudy jogurt naturalny , Proszek do pieczenia , Oliwa , Świeży szpinak , Ricotta , Czosnek , Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową

Kosma ryżowa , Mandarynka , Pestki z granatu , Rukola , Oliwa z oliwek

KOLACJA – Ryba po grecku

Sandacz , Marchewka , Pietruszka , Seler , Cebula ,Pomidory z puszki , Liście laurowe , Ziele angielskie , Sól , Pieprz , Koncentrat pomidorowy , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny


 

Sobota

ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne20g, Poziomki 100g, Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt naturalny 10g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g

II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka , Łosoś filet , Śmietana 12% , Jogurt naturalny , Koperek świeży , Pieprz ziołowy

OBIAD – Truskawkowe knedle

Ziemniaki , Jajko , Skrobia ziemniaczana , Mąka ryżowa , Sól , Truskawki

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie, Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska , Pieczarki , Marchewka , Seler , Cebula , Czosnek , Pomidory w zalewie , Olej rzepakowy , Kolendra , Kminek , Sól , Pieprz , Papryka Słodka , Chili


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane

Mąka owsiana , Jajko , Mleko , Płatki owsiane błyskawiczne , Jabłko , Przyprawa korzenna

II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym

Pieczywo żytnie pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Rzodkiewka , Sól , Pieprz

OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty

Dorsz , Pieczarki , Kukurydza z puszki , Śmietana 12% , Marchewka , Pietruszka , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy gotowany , Pieprz , Sól , Zielona sałata masłowa , Jogurt naturalny , Ocet balsamiczny

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet , Płatki migdałowe , Mąka pszenna , Jajko , Oliwa z oliwek , Sól, Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona