Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko , Mleko 0,5% , Szynka drobiowa gotowana , Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa 10g, Szczypiorek , Pierz biały
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Poziomki , Zarodki pszenne
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Roszponka , Ogórek zielony , Dziki ryż , Sól , Pieprz , Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty , Polędwica luksusowa , Brokuły gotowane na parze , Czosnek suszony , Sól ziołowa
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao
Płatki owsiane , Zarodki pszenne , Mleko 0,5% , Czereśnie , Kakao rozpuszczane
II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem
Jabłko , Gruszka , Rabarbar , Kandyzowana cytryna , Jogurt naturalny , Cukier trzcinowy , Cynamon
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano , Bazylia
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki , Cykoria , Kurczak , Serek homogenizowany , Ocet winny , Pieprz kolorowy
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light , Jaja kurze całe , Groszek zielony , Mix sałat zielonych , Kukurydza z puszki , Ogórek , Papryka czerwona
Środa
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko , Oliwa z oliwek , Papryka czerwona , Kurczak gotowany , Cebula , Bazylia , Sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii
OBIAD – Lasagne z indykiem
Makaron lasagne , Mielone drobiowe , Jogurt grecki , Curry , Sól , Pieprz , Oliwa , pomidory z puszki
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym
Majonez light , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Sól czosnkowa , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Bakłażan , Cukinia , Cebula , Pieczarki , Pieprz biały , Sok z cytryny
KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym
Jogurt naturalny typ grecki , Mięso z piersi indyka bez skóry , Oliwa z oliwek , Płatki pszenne , Czosnek , Pieprz
Czwartek
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny
II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance
Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Szczypiorek , Sól , Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie ,Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł , Marchew , Seler naciowy , Czosnek , Cebula , Pietruszka , Ziele angielskie , Liście laurowe , Len mielony , Pestki dyni , Kardamon , Gałka muszkatołowa , Pieprz , Imbir , Kurkuma , Sól ziołowa
KOLACJA – Wieprzwina na szparagach
Zielone szparagi , Polędwiczka wieprzowa , Ser cheddar , Oliwa , Rzodkiewka , Koperek , Szczypiorek m Kefir gesty , Sól ziołowa , Pierz
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan , Jajka , Świeże truskawki
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan , Tofu , Sos sojowy , Słodki sos chilli ,Sezam
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista , Jajko Sól , Gęsty chudy jogurt naturalny , Proszek do pieczenia , Oliwa , Świeży szpinak , Ricotta , Czosnek , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa , Mandarynka , Pestki z granatu , Rukola , Oliwa z oliwek
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz , Marchewka , Pietruszka , Seler , Cebula ,Pomidory z puszki , Liście laurowe , Ziele angielskie , Sól , Pieprz , Koncentrat pomidorowy , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny
Sobota
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne20g, Poziomki 100g, Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt naturalny 10g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka , Łosoś filet , Śmietana 12% , Jogurt naturalny , Koperek świeży , Pieprz ziołowy
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki , Jajko , Skrobia ziemniaczana , Mąka ryżowa , Sól , Truskawki
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie, Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska , Pieczarki , Marchewka , Seler , Cebula , Czosnek , Pomidory w zalewie , Olej rzepakowy , Kolendra , Kminek , Sól , Pieprz , Papryka Słodka , Chili
Niedziela
ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane
Mąka owsiana , Jajko , Mleko , Płatki owsiane błyskawiczne , Jabłko , Przyprawa korzenna
II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym
Pieczywo żytnie pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Rzodkiewka , Sól , Pieprz
OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty
Dorsz , Pieczarki , Kukurydza z puszki , Śmietana 12% , Marchewka , Pietruszka , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy gotowany , Pieprz , Sól , Zielona sałata masłowa , Jogurt naturalny , Ocet balsamiczny
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych
Kurczak filet , Płatki migdałowe , Mąka pszenna , Jajko , Oliwa z oliwek , Sól, Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona