Poniedziałek
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g, owoce sezonwe 30g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka
Arbuz żółty 150g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 150g, Rodzynki 20g
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Warzywno-serowe placuszki
Cukinia 60g, Marchewka 100g, Chudy twaróg 60g, Jajo 75g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3gczwartek
Czwartek
ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem
Kurczak wędzony 50g, Pasa guacamole 40g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym
Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g
PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem
Rukola 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
Piątek
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g
Sobota
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy 50g, Sałata 5g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 30g, Czosnek 5g, Ocet balsamiczny 3g, Oliwa z oliwek 5g, Bazylia świeża 3g, Ketchup 7g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Indyk, filet 60g
II ŚNIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g
Niedziela
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Ravioli z brokułami
Ravioli z farszem mięsnym 150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 1g, Pieprz 1g
PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem
Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g
KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami
Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g