Poniedziałek

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g, owoce sezonwe 30g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką

Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty 150g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 150g, Rodzynki 20g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Warzywno-serowe placuszki

Cukinia 60g, Marchewka 100g, Chudy twaróg 60g, Jajo 75g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3gczwartek


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem

Kurczak wędzony 50g, Pasa guacamole 40g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem

Rukola 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini

Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami

Chleb żytni razowy 50g, Sałata 5g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 30g, Czosnek 5g, Ocet balsamiczny 3g, Oliwa z oliwek 5g, Bazylia świeża 3g, Ketchup 7g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Indyk, filet 60g

II ŚNIADANIE – Sałatka z anchois

Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem

Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g


Niedziela

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym 150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 1g, Pieprz 1g

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g