Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem
Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g
OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż,
pierś z kurczaka,
bulion warzywny,
mango,
oliwa,
świeżo zmielony pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka
Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami
Brokuły
Pomidory
Ogórek ,
Majonez light,
Koperek,
Pieprz biały
Wtorek
Śniadanie: Owsianka ze śliwkami i prażonymi migdałami
Płatki owsiane górskie
Mleko 0,5% tł.
śliwki
migdały
II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek, Cukinia, Fasola mung, kiełki, Kapusta pekińska Marchew, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy, Pieczywo pumpernikiel
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki
oliwa,
cebula,
2 liście świeżej
sól, pieprz,
grzanki,
Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista,
Płatki owsiane,
Oliwa z oliwek,
Siemię lniane,
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia,
feta
Jogurt naturalny
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka,
mieszanka bakaliowa,
miód akacjowy,
Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia,
grzyby świeże,
cebula,
czosnek
pierś kurczaka,
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy,
ryż brązowy, (np. długoziarnistego)
masło klarowane
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą
Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, Pomarańcza
KOLACJA – Gaspacho
Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy
Czwartek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka, Pomidorki koktajlowe, Małe pieczarki, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony,Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
Piątek
ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec
Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy
OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki
PODWIECZOREK – Sałatka z szynką
Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Chuda szynka drobiowa, Ananas, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sól ziołowa
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś, Jogurt typ grecki, Bazylia suszona, Pieprz biały
Sobota
ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem
Jajo 50g, Brokuły, Pomidor, Ogórek, Sałata, Rzodkiewka, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Pieprz ziołowy, Zioła prowansalskie ,Przyprawa bazylia, Kasza gryczana niepalona
II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze,
kurczak gotowany,
szpinak,
śmietana 12%
sproszkowany czosnek
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka, Kasza kuskus, Bukiet jarzyn, Oliwa z oliwek, Curry, Sos sojowy
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki, Tuńczyk, w wodzie, Cytryna, Przyprawa chili, Sól, Oliwa z oliwek, Groszek cukrowy, Mango
KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami
Mieszanka sałat, Łosoś, wędzony, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Kapary z puszki, Szczypiorek, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidorki koktajlowe, Słonecznik, nasiona, Chleb żytni razowy
Niedziela
ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana
Bułka owsiana, Ser kremowy bez tłuszczu, Łosoś, wędzony, Roszponka, Pomarańcza
II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula , Ząbek czosnku, Pesto czerwone, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka, 100kcal
pieczarki, 28kcal
por, 30kcal
brokuł, 12kcal
bulion warzywny. 30kcal
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek po
kasza gryczana ugotowany,
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy
Kolacja– Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce