Wtorek

ŚNIADANIE – Jajecznica na porze z kurczakiem gotowanym

Por 150g, Jajka 200g, Masło 20g, Sól ziołowa  2g, Pieprz ziołowy 2g, Pieczywo żytnie 70g, Kurczak filet 100g,Pomidorki koktajlowe 50g

II ŚNIADANIE – Krem jaglany z bananami i twarożkiem

Kasza jaglana 30g, Banan 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł 100g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20g, Groszek 150g, Ananas 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Kasza bulgur 40g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natki pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Pomidorówka z przecieranych pomidorków z kurczakiem

Bulion drobiowy 300g, Pomidory 300g, Czosnek 5g, Suszona bazylia 5g, Kurczak filet 100g, Sól 3g, Pieprz 2g, Słodka czerwona papryka 3g

KOLACJA – Pieczone ziemniaki nadziewane szpinakiem i serem feta

Ziemniaki 200g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pieczarki 50g, Szpinak w liściach mrożony 70g, Ser feta  80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz biały 3g, Sól 2g


 

Środa

ŚNIADANIE –  Żytnie naleśniki z łososiem, warzywami i sosem czosnkowym

Mąka żytnia, typ 2000 80g, Jajo 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Woda 70g, Sól 2g, Natka pietruszki 6g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Łosoś, wędzony 130g, Papryka czerwona 60g, Ogórek 50g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g

II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli

Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z cieciorki i awokado

Cieciorka z puszki 100g, Awokado 70g, Oliwa z oliwek 5g, Cebula 25g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Kurczak w curry podany na tostach

Bazylia świeża 10g, Cebula 50g, Kurczak, filet 130g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe, grahamowe 100g, Przyprawa curry 3g, Przyprawa do drobiu 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Pomidor 200g


Czwartek

ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy

Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Szarlotkowa owsianka z orzechami włoskimi

Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Orzechy włoskie bez skorupki 15g, Przyprawa cynamon 2g, Płatki owsiane 50g, Rodzynki, suszone 10g

OBIAD – Indyk w chrupiącej panierce z kaszą gryczaną i surówką

Czosnek 5g, Indyk, filet 150g, Kasza gryczana 100g, Ogórek 100g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa tymianek 3g, Płatki kukurydziane 30g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Placek owsiany z gyrosem i warzywami

Otręby owsiane 20g, Jogurt naturalny 2% 75g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 75g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 75g, Czosnek 2g, Koper 2g, Płatki owsiane 20g

KOLACJA –  Tortilla z krewetkami w sosie czosnkowym

Tortilla razowa 120g, Krewetka, surowa koktajlowa 100g, Cebula 50g, Pomidor 200g, Ogórek konserwowy 50g, Oliwki 15g, Sałata lodowa 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa chili 1g, Jogurt naturalny 2% 50g, Musztarda 4g, Czosnek 2g, Sól 2g


Piątek

ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami

Płatki owsiane 100g, Jagody 150g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 250g, Miód 10g,

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Rostbef z warzywami w sosie jogurtowo-pomidorowym podany z kaszą gryczaną

Wołowina, rostbef 180g, Przyprawa do wieprzowiny 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Cebula 25g, Marchew 50g, Ogórek konserwowy 100g, Przecier pomidorowy 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jogurt naturalny 2% 50g, Kasza gryczana 100g

PODWIECZOREK –Łosoś z pieczonymi pomidorkami na puree grochowo-ziemniaczanym

Łosoś surowy, filet 120g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Pomidorki koktajlowe 80g, Groch, nasiona 50g, Ziemniaki 80g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 25g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g

KOLACJA – Makaron na zielono z kurczakiem

Makaron tagliatelle pełnoziarnisty 80g, Szpinak 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak, filet 160g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Estragon 3g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g