Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g
II ŚNIADANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej
Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Schab 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem
Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g
Środa
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado
Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan 150g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 10g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g
Piątek
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 50g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 30g, Sok pomarańczowy 30g
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł 240g, Ziemniak 80g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g
OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski
Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 100g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa 150g, Herbatniki 12g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g