poniedziałek – nieczynne
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem malinowym
Mleko 0,5% 30g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 50g Zarodki pszenne 25g, Maliny 70g, Miód 8g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 70g, Bakłażan 220g, Pomidorki koktajlowe 150g, Papryka ostra 3g
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet 200g, Ziemniak 150g, Cebula czerwona 150g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet 60g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 60g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 70g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 10g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka
Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 70g, Pumpernikiel 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,
II ŚNIADANIE – Ananas w syropie klonowym
Ananas świeży 320g, Syrop klonowy 10g, Sok z limonki 5g
OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą
Brokuł 300g, Ser feta 65g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 40g, Białko jaja 60g, Sól 3g, Pierz ziołowy 3g
PODWIECZOREK – Marchew w soku pomarańczowym
Olej z pestek winogron 5g, Gorczyna nasiona 3g, Pomarańcza 230g, Marchew 100g, Woda 75g
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś 120g, Jogurt typ grecki 25g, Bazylia suszona 5 g, Pieprz biały 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 150g, Kasza jaglana 70g, Gruszka 150g, Stewia 2g
II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek 7g, Cukinia120g, Fasola mung, kiełki 33g Kapusta pekińska 50g, Marchew 120g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka 150g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 7g, Jogurt typ grecki 15g
KOLACJA – Falafele
Ciecierzyca z puszki 130g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 10g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 250g, Otręby pszenne 70g, Banan 130g, Mandarynki 140g
II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki
Filet z kurczaka 70g, Grejpfrut 160g, Roszponka 100g, Fasolka szparagowa zielona 55g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g
OBIAD – Tuńczyk grillowany z kalafiorem i sałatką z pomidorową
Stek z tuńczyka 170g, Kalafior 450g, Kasza jęczmienna 50g, Pomidory 200g, Cebula 100g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g
PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu
Pomidor 220g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 30g, Pierz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini
Roszponka 100g, Orzechy pini 15g, Kurki 80g, Szynka drobiowa 30g, Olej rzepakowy 6g, Miód 6g, Musztarda delikatesowa 8g, Sok z cytryny 4g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Mąka orkiszowa 60g, Drożdże 6g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 8g, Soda oczyszczona 7g, Woda 65g, Makrela wędzona 40g, Szczypiorek 15g
II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango
Mango 30g, Serek homogenizowany chudy 120g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy 160g, Szpinak świeży 80g, Natka pietruszka 20g, Gałka muszkatołowa 3g, Serek macarpone 10g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 50g
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły 280g, Bulion warzywny 320g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 5g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami
Mleko 0,5% 70g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy 10g, Mąka pełnoziarnista 70g, Borówki amerykańskie 80g, Jajka 50g, Sól 2g
II ŚANIADANIE – Bananowy flan
Banan 120g, Mleko 0,5% 120g, Cynamon 2g, Agar-agar 1g
OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus
Filet z indyka 200g, Kasza kuskus 80g, Bukiet jarzyn 300g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 8g, Sos sojowy 12g
PODWIECZOREK – Galaretka z granatów
Granat 170g, Stawia 2g, Żelatyna 5g, Sok malinowy 10g, Woda 200g
KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga
Jajo 150g, Pstrąg wędzony 40g, Szczypiorek 10g, Papryka czerwona 3g, Pieprz biały 2g, Serek twarogowy 10g