1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 300g, Jajka 200g, Świeże truskawki 200g
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan 300g, Tofu 100g, Sos sojowy 20g, Słodki sos chilli 20g, Sezam 10g
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista 60g, Jajko 100g, Sól 2g, Gęsty chudy jogurt naturalny 40g, Proszek do pieczenia 2g, Oliwa 10g, Świeży szpinak 200g, Ricotta 90g, Czosnek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa 100g, Mandarynka 130g, Pestki z granatu 40g, Rukola 60g, Oliwa z oliwek 6g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 200g, Marchewka 160g, Pietruszka 140g, Seler 100g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 100g, Liście laurowe 2g, Ziele angielskie 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Koncentrat pomidorowy 20g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 15g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą
Truskawki 100g, Poziomki 100g, Skrobia ziemniaczana 10g, Gęsty jogurt naturalny 350g, Stewia 1g, Granola 50g
II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem
Pomidor 300g, Chudy twaróg 100g, Polędwica z kurczaka 50g, Kapary 30g, Szczypiorek 30g, Jogurt naturalny 40g, Sól 3g, Pieprz 3g
OBIAD – Burgery z łososia na rukoli
Świeży filet z łososia bez skóry 350g, Czerwona cebula 100g, Jajko 100g, Łagodna musztarda 20g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g, Rukola 100g
PODWIECZOREK –Zupa z cukinii
Cukinia 500g, Oliwa 10g, Cebula 100g, Bazylia 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Woda 400g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 200g, Gotowane krewetki 80g, Czosnek 15g, Słodki sos chili 20g, Papier ryżowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Świeża kolendra 3g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 100g, Łosoś wędzony 60g, Awokado 60g, Pieczywo pumpernikiel 80g, Gęsty jogurt naturalny 40g, Pomidorki koktajlowe 60g, Cytryna 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Lubczyk 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru
Pomarańcz 240g, Rabarbar 300g, Kandyzowana cytryna 20g, Jogurt naturalny 100g, Cukier trzcinowy 10g, Woda 160g, Cynamon 5g
OBIAD – Penne z kurczakiem na parze
Filet z kurczaka 200g,Pesto rosso 60g, Makaron penne pełnoziarnisty 100g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Mieszanka sałat 100g, Jabłko 120g, Kiełki brokułu 40g, Rzodkiewki 100g, Marchew 140g, Jajko gotowane 100g,Musztarda francuska 10g, Sok z cytryny 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g
KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym
Bakłażan 140g, Cukinia 140g, Papryka czerwona 140g, Papryka zielona 140g, Papryka żółta 140g, Szalotka 100g, Czerwona cebula 100g, Oliwa z oliwek 20g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt naturalny 80g, Czosnek 15g, Sól 3g, Świeżo zmielony pieprz 3g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane
Mąka owsiana 50g, Jajko 60g, Mleko 190g, Płatki owsiane błyskawiczne 50g, Jabłko 300g, Przyprawa korzenna 3g
II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym
Pieczywo żytnie pełnoziarniste 70g, Polędwica drobiowa 50g, Chudy ser twarogowy 100g, Rzodkiewka 140g, Sól 3g, Pieprz 3g
OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty
Dorsz 200g, Pieczarki 30g, Kukurydza z puszki 60g, Śmietana 12% 40g, Marchewka 100g, Pietruszka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy gotowany 70g, Pieprz 3g, Sól 3g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g
PODWIECZOREK – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa 500g, Zielony ogórek 300g, Koperek 60g, Maślanka 450g, Sól 3g, Pieprz 3g, Cukier 3g
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych
Kurczak filet 250g, Płatki migdałowe 20g, Mąka pszenna 20g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka żółta 60g, Papryka zielona 60g, Papryka czerwona 60g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 40g, Jajko 100g, Woda 60g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 100g, Szczypiorek 30g, Szparagi 80g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek granulowany 3g
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango 40g, Serek homogenizowany chudy 200g, Orzechy włoskie posiekane 10g, Ekstrakt z laski wanilii 3g
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka 300g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sezam 30g, Por 100g, Kasza jaglana gotowana 60g, Bazylia 5g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska 60g, Koper włoski 60g, Seler naciowy 40g, Pomidorki koktajlowe 200g, Czarne oliwki 20g, Ser feta light 60g, Oliwa z oliwek 10g, Miód 10g, Musztarda 10g, Woda 20g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 350g, Pieczarki 200g, Marchewka 100g, Seler 140g, Cebula 100g, Czosnek 15g, Pomidory w zalewie 200g, Olej rzepakowy 20g, Kolendra 3g, Kminek 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka Słodka 3g, Chili 3g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko 100g, Mleko 0,5% 40g, Ser edam 30g, Cebula 100g, Marchew 100g, Pieczarki 100g, Oliwa 20g, Szczypiorek 20g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 60g, Jogurt gęsty naturalny 14g, Truskawki 90g, Brzoskwinie 120g, Banan 120g, Zarodki pszenne 10g
OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
Ziemniak 160g, Bułka tarta 40g, Masło 20g, Szynka parmeńska 40g, Sól 3g, Pieprz 3g, Pomidorki koktajlowe 150g, Sos winegret 30g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 100g, Pierś z kurczaka 60g, Serek camembert 20g, Orzechy włoskie 10g, Miód 10g, Musztarda 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA- Curry z bakłażana
Bakłażan 300g, Pasta curry 30g, Pomidory z puszki 160g, Olej kokosowy 20g, Mleko kokosowe light 300g, Sól 3g, Pieprz 3g, Chilli 3g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana 80g, Maliny 200g, Skrobia ziemniaczana 10g
II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach
Jajko 100g, Otręby owsiane 40g, Szczypiorek posiekany 30g, Rzeżucha 30g, Sól ziołowa 3g, Pieprz 3g, Mieszane kiełki 40g
OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana 70g, Mięso mielone z indyka 300g, Brokuł 150g, Ser żółty w plasterkach 30g, Curry 7g, Natka pietruszki 20g, Jogurt naturalny 60g, Czosnek 10g, Młoda kapusta 60g, Marchewka 40g, Cebula 60g, Posiekanego koperek 20g, Ocet winny 10g
PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy 60g, Ziemniak 90g, Sól ziołowa 3g, Pieprz ziołowy 3g, Chilii 3g, Soda oczyszczona 2g
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella
Pomidor 240g, Cukinia 140g, Bakłażan 140g, Czosnek 10g, Szczypiorek 20g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 180g, Mozarella 60g