1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Naleśniki z szynką i serem

Jajka 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Szynka drobiowa 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 150g

II ŚNIADANIE – Gofry z musem truskawkowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2g, Truskawki 150g, Miód wielokwiatowym 5g

OBIAD – Szaszłyki drobiowe z wątróbką i mizerią z ogórka

Filet z kurczaka 150g, Wątróbki drobiowe 70g, Papryka zielona 120g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 20g, Cukier trzcinowy 10g, Czosnek 10g, Skórka z cytryny 10g, Kasza gryczana niepalona 100g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJABułeczki serowe

Mąka pszenna 150g, Masło 25g, Ser gouda 75g, Musztarda 30g, Mleko 100g, Proszek do pieczenia 3g, Pomidor 100g, Jajko gotowane 50g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z czereśniami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe 2%tł 400g, Czereśnie 200g

II ŚNIADANIE – Sałatka szparagowa z  grzankami ziołowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej lniany 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g

OBIAD – Żeberka w sosie  jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie  100g, Jajka 50g, Sól 2g

KOLACJA –  Naleśniki z mięsem mielonym

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pieczywo z gotowaną na parze piersią z kurczaka

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi kurczaka 150g, Pesto bazyliowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g

II ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z jagodami goi

Płatki owsiane górskie 50g, Masło 10g, Jagody goi 10g, Zarodki pszenne 30g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 5g

OBIAD – Pierogi razowe z mięsem i surówką z kapusty

Mąka razowa 200g, Guma guar 5g, Sól 2g, Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Świeży majeranek 2g, Tymianek 2g, Rozmaryn 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Młoda kapusta 60g, Marchewka 40g, Cebula 60g, Posiekany koperek 20g, Ocet winny 10g

PODWIECZOREK – Tarta warzywna z polędwicą drobiową

Zielona papryka 35g, Czerwona papryka 35g, Czosnek 5g, Marchew 50g, Cukinia 65g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 65g, Francuskie ciasto 75g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Grillowana sola z liczi i miodem

Filet z soli 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, pieprz 2g, Ryż brązowy gotowany 50g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym  150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Udka z kurczaka w sosie z sałatą zieloną i ziemniaczkami

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurtu naturalnego 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Pomarańczowe biszkopty

Biszkopty 35g, Truskawki 200g, Ricotta 70g, Sok pomarańczowy 50g

KOLACJA – Pieczarkowy filet z dorsza

Filet z dorsza 300g, Pieczarki 300g, Kasza pęczak gotowana 60g, Oliwa z oliwek 10g, Siekany szczypiorek 4g, Koperek 4g, Kolendra 4g, Majeranek 4g, Sól 4g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, brokułem i łososiem

Jajka 200g, Brokuł gotowany 100g, Kalafior gotowany 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Łosoś wędzony 60g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIESałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka  200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Spaghetti carbonara

Makaron spaghetti 100g, Boczek wędzony 100g, Parmezan 50g, Jaja 100g, Cebula 100g, Śmietana 18% 30g, Oliwa 10g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska z mozarellą i chrupkiem pieczywem

Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, Pieczywo chrupkie 20g

KOLACJA – Indyk w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sałatka ryżowa

Ryż brązowy ugotowany 100g, Kurczak gotowany na parze 150g, Ananas z puszki 320g, Szynka drobiowa 70g, Majonez 10g, Szczypiorek 20g, Papryka 120g, Pieprz ziołowy 3g, Pieczywo pumpernikiel 50g

II ŚNIADANIETarta owocowa

Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 20g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajko 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Truskawki  50g, Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g

 

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną

Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA- Wołowina w sosie

Wołowina 200g, Olej rzepakowy 15g, Cebula 50g, Twarożek ziołowy 60g, Gouda 50g, Mleko 100g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Placuszki warzywne z szynką

Jajka 150, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIETort z kaszy jaglanej

Kasza jaglana 15g, Mleko kokosowe 10g, Banan 60g, Daktyle suszone 5g, Kakao 5g, Wiórki kokosowe 40g, Orzechy włoskie 5g, Mleko kokosowe 120g, Żółtko 20g, Mąka owsiana 10g, Cynamon 5g

OBIADZrazy wieprzowe z  ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Cielęcina na szparagach

Zielone szparagi 250g, Polędwiczka cielęca 100g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g

KOLACJA – Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami

Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Pierś z kury gotowana 120g, Chili 3g