Poniedziałek
ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem
Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g,
Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g
PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g
KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Kasza gryczana z białą fasolą
Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 50g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g
II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami
Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Gnocchi z kurczakiem i fasolką szparagową
Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami
Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g
KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą
Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g
Środa
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami
Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Krewetki curry
Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Ostre Łódki z cukinii
Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 5g
Czwartek
ŚNIADANIE – Tosty z łosiem
Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Tort z kaszy jaglanej
Kasza jaglana 15g, Mleko kokosowe 10g, Banan 60g, Daktyle suszone 5g, Kakao 5g, Wiórki kokosowe 40g, Orzechy włoskie 5g, Mleko kokosowe 120g, Żółtko 20g, Mąka owsiana 10g, Cynamon 5g
OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem
Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem
Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z szynką i serem
Jajka 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Szynka drobiowa 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 1500
II ŚNIADANIE – Tarta owocowa
Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 20g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajko 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Truskawki 50g, Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g
OBIAD – Pierogi razowe z mięsem i surówką z kapusty
Mąka razowa 200g, Guma guar 5g, Sól 2g, Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Świeży majeranek 2g, Tymianek 2g, Rozmaryn 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Młoda kapusta 60g, Marchewka 40g, Cebula 60g, Posiekany koperek 20g, Ocet winny 10g
PODWIECZOREK – Tarta warzywna z polędwicą drobiową
Zielona papryka 35g, Czerwona papryka 35g, Czosnek 5g, Marchew 50g, Cukinia 65g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 65g, Francuskie ciasto 75g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Grillowana sola z liczi i miodem
Filet z soli 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, pieprz 2g, Ryż brązowy gotowany 50g
Sobota
Ryż brązowy ugotowany 100g, Kurczak gotowany na parze 150g, Ananas z puszki 320g, Szynka drobiowa 70g, Majonez 10g, Szczypiorek 20g, Papryka 120g, Pieprz ziołowy 3g, Pieczywo pumpernikiel 50g
II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną
Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Gulasz na ostro
Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g
Niedziela
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g
II ŚNIADANIE – Pasta z ciecierzycy
Ciecierzyca z puszki 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Czosnek 10g, Mięta 10g, Kminek 2 g, Pieprz 2g, Pumpernikiel 50g
OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Kęski indyka z sosem tzatziki
Jogurt naturalny typ grecki 50g, Filet z indyka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Ogórek 100g, Pieprz 6g
KOLACJA – Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami
Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Pierś z kury gotowana 120g, Chili 3g