Poniedziałek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Gulasz węgierski

Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g, Zielona papryka 80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem

Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Lumache z wędzonym karmazynem, zielonym groszkiem i mango

Makaron kokardki pełnoziarnisty 50g, Groszek zielony mrożony 35g, Karmazyn, wędzony 90g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Mango 70g

KOLACJA – Burrito meksykańskie

Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami

Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami

Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g

KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim

Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g.

II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach

Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g, Cebula 250g, Olej rzepakowy 20g, Mąka pszenna 20g, Piwo jasne 200g, Jajo 50g

OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem

Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy

Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Pieczywo pełnoziarniste z pasta pieczarkową i wędliną

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g, Jajo 50g, Anchois 25g, Szynka z kurczaka 60g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidor 40g

II ŚNIADANIE – Krokiety z jajkiem

Mleko 20g, Woda gazowana 25g, Jajo 50g, Sól 5g, Mąka pszenna 50g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Jajko 100g, Masło 3g, Soł ziołowa 3g

OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną

Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy

Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g

KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g