Poniedziałek

ŚNIADANIE – Szpinakowo-twarogowe placuszki z mango

Ser twarogowy chudy 60g, Mango 70g, Jajo 50g,  Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Rukola 20g, Szpinak świeży 50g, Sól 1g

II ŚNIADANIE – Koktajl jaglany z owocami leśnymi

Banan 100g, Jagody 50g, Płatki jaglane 10g, Płatki jaglane 2g, Maliny 24g, Mleko ryżowe 110g, Przyprawa cynamon 1g

OBIAD –Sola na parze z imbirem i sosem sojowym, podana z gryczaną kaszą i sałatą w sosie jogurtowym

Przyprawa do ryb 3g, Sola surowa 120g, Imbir 5g, Cebula 25g, Sos sojowy 5g, Sok z cytryny 5g, Olej sezamowy 5g, Kasza gryczana 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 75g, Cukier 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor 60g, Brokuły 150g, Ser twarogowy chudy 40g, Orzechy włoskie bez łupinek 12g, Jogurt naturalny 2% 40g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 5g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 15g

KOLACJA –  Gryczana sałatka z cukinią i twarogiem

Cukinia 150g, Papryka czerwona 40g, Papryka żółta 40g, Oliwki czarne 15g, Cebula czerwona 25g, Ser twarogowy chudy 60g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Kasza gryczana niepalona 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy 30g, Sandacz surowy 120g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z pora z jajem

Sól 2g, Jajo 25g, Por (białe części) 100g, Ziemniaki 100g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Szczypiorek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g


 

Środa

ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana

Kasza gryczana 30g, Gruszka 70g, Jabłko 70g, Sezam, nasiona 3g, Migdały 5g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 5g, Sok z cytryny 10g

II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii

Jajo 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Otręby żytnie 5g, Mąka orkiszowa 20g, Kakao w proszku odtłuszczone 10g, Stewia lub ksylitol 5g, Oliwa z oliwek 3g, Cukinia 150g

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g

PODWIECZOREK – Truskawkowa sałatka z krewetek

Krewetki koktajlowe 50g, Truskawki 100g, Rukola 50g, Seler naciowy 20g, Ser mozzarella, półtłusty 10g, Cytryna 10g, Oliwa z oliwek 3g, Musztarda 5g, Koper 3g, Przyprawa pieprz czarny 1g, Miód 5g, Ocet balsamiczny 5g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g

Czwartek

ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana

Bułka owsiana 60g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g, Łosoś, wędzony 40g, Roszponka 50g, Pomarańcza 20g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec

Skrobia kukurydziana 20g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jajo 30g, Wiórki kokosowe 5g, Stewia lub ksylitom 5g, Proszek do pieczenia 3g, Wanilia ekstrakt 1g

OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką

Indyk, filet 70g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 20g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g

PODWIECZOREK – Krem z roszponki

Roszponka 150g, Ziemniaki 100g, Oliwa z oliwek 5g, Szalotka 30g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g, Słonecznik, nasiona 2g, Chleb chrupki żytni 10g

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jaglana 30g


Piątek

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy 60g, Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 60g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Koktajl marchwiowo-pomarańczowy z otrębami

Jogurt naturalny 150g, Pomarańcza 100g, Sok marchwiowy 70g, Imbir 2g, Miód 5g, Otręby pszenne 10g

OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora

Kurczak, udo bez skóry 90g, Oliwa z oliwek 2g, Cytryna 35g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Ogórek 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Kasza gryczana 20g, Pomidor 130g, Pieprz czarny mielony 2g, Szczypiorek 6g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 50g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 5g, Chleb żytni razowy 15g


Sobota

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii

Polędwica wieprzowa 70g, Marchew 100g, Ziemniaki 100g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym

Fasolka Szparagowa zielone  200g, Pomidor 50g, Roszponka sałata 50g, Ogórek 30g, Cebula dymka 50g, Sok z cytryny 7g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 5 g,  Koperek świeży 10g, Pieprz 3g

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3 g, Pieprz 3 g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA –  Sałatka z selera z twarożkiem

Seler naciowy 100g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 5g, Pieprz ziołowy 2g