Poniedziałek

ŚNIADANIE – Granola  z jogurtem i owocami

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe  , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD- Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet , Fasolka szparagowa , Marchew , Kiełki sojowe , Tofu , Sezam , Oliwa z oliwek , Sos sojowy , Ryż biały , Curry

Podwieczorek- Bigos warzywny

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g

KOLACJA –  Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki , Oliwa z oliwek ,Migdały , Mozarella , Natka pietruszki , Koperek , Pieprz ziołowy


Wtorek

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy  naturalny15g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g


Środa

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi i szparagani

Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g, szparagi 10g

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem

Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


Czwartek

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem

Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe  5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g


Piątek

ŚNIADANIE –  Truskawkowo-migdałowe mufinki

Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Truskawki 50g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA –  Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g


Sobota

ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały 10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem drobiowym

Cebula 50g, Mięso mielone drobiowe 150g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 20g, Kukurydza z puszki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Niedziela

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g