Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą
Awokado 50g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sok z cytryny 5g, Rzeżucha 20g, Oliwa z oliwek 5ml, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g
OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem
Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą
Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami
Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą
Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
Środa
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g
PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado
Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią
Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami
Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe
OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą
Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g
Podwieczorek – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią
Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka korzenna z gruszką, żurawiną i orzechami
Mleko sojowe lub inne roślinne 100g, Płatki owsiane 20g, Gruszka 120g, Żurawina suszona 10g, Orzechy włoskie 15g, Imbir mielony 1g, Przyprawa cynamon 2g, Syrop klonowy 5g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Pulpety z sandacza w sosie pieczarkowym z ziemniaki i surówką
Sandacz surowy 80g, Białko jaja 30g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Mleko 1,5% tłuszczu 20g, Bułka grahamka 20g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieczarka surowa 60g, Cebula 15g, Masło 5g, Sól 1g, Pieprz czarny mielony 1g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g, Kapusta kwaszona 150g, Marchew 50g, Olej lniany 5g, Cukier 2g, Pieprz czarny mielony 2g
PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką
Szynka z indyka 30g, Papryka czerwona 130g, Pomidor 60g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Ser twarogowy chudy 60g, Otręby pszenne 10g
KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem
Woda 110g, Jajo 50g, Mąka gryczana 20g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Szpinak, liście 150g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 1g, Ser twarogowy chudy 40g
Sobota
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z brokułami
Jajko 50g, Rzodkiewka 60g, Brokuł 150g, Jogurt naturalny typ grecki 25g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koperek 10g, Czosnek mielony 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją
Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g
Niedziela
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka 100g, Oliwa 5g, Cukinia 100g, Papryka ostra 3g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka 100g, Pomidory pokrojone z puszki 40g, Szpinak baby 50g, Mleczko kokosowe light 75g, Orzechy nerkowca 10g, Sos sojowy 10g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 30g
PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych
Zarodki pszenne 10g, Ananas 30g, Banan 40g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 30g, Jabłko 50g, Kiwi 60g
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona 30g, Ogórek 50g, Pomidor 100g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 20g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 30g, Majonez light 10g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g