Poniedziałek
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
Ziemniak 80g, Bułka tarta 20g, Masło 10g, Szynka parmeńska 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka 2g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA- Curry z bakłażana
Bakłażan 150g, Pasta curry 15g, Pomidory z puszki 80g, Olej kokosowy 10g, Mleko kokosowe light 150g, Sól 2g,Pieprz 2g, Chilli 2g
Środa
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Maliny 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach
Jajko 50g, Otręby owsiane 20g, Szczypiorek posiekany 15g, Rzeżucha 15g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g, Mieszane kiełki 20g
OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g, Młoda kapusta 30g, Marchewka 20g, Cebula 30g, Posiekanego koperek 10g, Ocet winny 5g
PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy 30g, Ziemniak 45g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 2g
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella
Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 5g, Sardynki filet 90g, Mozarella 30g
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Piątek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 50g, Truskawki 150g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g
OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną
Filet z sandacza 100g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana 25g, Sól 5g, Pieprz 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Paluszki rybne
Cebula dymka 70g, Dorsz 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g
Sobota
ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną
Filet z sandacza 100g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana 25g, Sól 5g, Pieprz 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami
Biszkopty 25g, Maliny 150g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Krem z porów
Pory 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g
KOLACJA – Sałatka włoska
Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g