poniedziałek – nieczynne
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem malinowym
Mleko 0,5% 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g Zarodki pszenne 20g, Maliny, 50g, Miód 5g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet 100g, Ziemniak 100g, Cebula czerwona 100g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 25g, Koperek świeży 20g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet 50g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 50g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka
Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,
II ŚNIADANIE – Ananas w syropie klonowym
Ananas świeży 300g, Syrop klonowy 10g, Sok z limonki 5g
OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą
Brokuł 300g, Ser feta, 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g
PODWIECZOREK – Marchew w soku pomarańczowym
Olej z pestek winogron 5g, Gorczyna nasiona 3g, Pomarańcza 200g, Marchew 100g, Woda 75g
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś 100g, Jogurt typ grecki 10g, Bazylia suszona 5 g, Pieprz biały 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g
II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g
KOLACJA – Falafele
Ciecierzyca z puszki 80g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 5g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 150g, Otręby pszenne 40g, Banan 100g, Mandarynki 100g
II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki
Filet z kurczaka 60g, Grejpfrut 150g, Roszponka 100g, Fasolka szparagowa zielona 50g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g
OBIAD – Tuńczyk grillowany z kalafiorem i sałatką z pomidorową
Stek z tuńczyka 100g, Kalafior 250g, Kasza jęczmienna 30g, Pomidory 100g, Cebula 50g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g
PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu
Pomidor 200g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 20g, Pierz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini
Roszponka 100g, Orzechy pini 10g, Kurki 50g, Szynka drobiowa 20g, Olej rzepakowy 6g, Miód 3g, Musztarda delikatesowa 5g, Sok z cytryny 4g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Mąka orkiszowa 40g, Drożdże 5g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 5g, Soda oczyszczona 7g, Woda 50g, Makrela wędzona 30g, Szczypiorek 10g
II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami
Mleko 0,5% 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2g
II ŚANIADANIE – Bananowy flan
Banan 100g, Mleko 0,5% 100g, Cynamon 2g, Agar-agar 1g
OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 6g
PODWIECZOREK – Galaretka z granatów
Granat 150g, Stawia 2g, Żelatyna 5g, Sok malinowy 10g, Woda 200g
KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga
Jajo 100g, Pstrąg wędzony 30g, Szczypiorek 10g, Papryka czerwona 3g, Pieprz biały 2g, Serek twarogowy 10g