poniedziałek – nieczynne


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Ciasteczka owsiane z musem malinowym

Mleko  0,5% 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g Zarodki pszenne 20g, Maliny, 50g, Miód 5g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 100g, Ziemniak 100g, Cebula czerwona 100g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 25g, Koperek świeży 20g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet 50g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 50g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Ananas w syropie klonowym

Ananas świeży 300g, Syrop klonowy 10g, Sok z limonki 5g

OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą

Brokuł 300g, Ser feta, 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g

PODWIECZOREK – Marchew w soku pomarańczowym

Olej z pestek winogron 5g, Gorczyna nasiona 3g, Pomarańcza 200g, Marchew 100g, Woda 75g

KOLACJA –  Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś 100g, Jogurt typ grecki 10g, Bazylia suszona 5 g, Pieprz biały 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko  0,5%  100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g

II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g,  Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g 

KOLACJA – Falafele

Ciecierzyca z puszki 80g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 5g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 150g, Otręby pszenne 40g, Banan 100g, Mandarynki 100g

II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki

Filet z kurczaka 60g, Grejpfrut 150g, Roszponka 100g, Fasolka szparagowa zielona 50g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g

OBIAD – Tuńczyk grillowany z kalafiorem i sałatką z pomidorową

Stek z tuńczyka 100g, Kalafior 250g, Kasza jęczmienna 30g, Pomidory 100g, Cebula 50g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g

PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu

Pomidor 200g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 20g, Pierz biały 2g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini

Roszponka 100g, Orzechy pini 10g, Kurki 50g, Szynka drobiowa 20g, Olej rzepakowy 6g, Miód 3g, Musztarda delikatesowa 5g, Sok z cytryny 4g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Mąka orkiszowa 40g, Drożdże 5g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 5g, Soda oczyszczona 7g, Woda 50g, Makrela wędzona 30g, Szczypiorek 10g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango

Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

 Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g,  Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g,  Pieprz ziołowy 1g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Mleko 0,5% 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie  60g, Jajka 50g, Sól 2g

II ŚANIADANIE – Bananowy flan

Banan  100g, Mleko 0,5% 100g, Cynamon 2g, Agar-agar  1g

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 6g

PODWIECZOREK – Galaretka z granatów

Granat 150g, Stawia 2g, Żelatyna 5g, Sok malinowy 10g, Woda 200g

KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga

Jajo 100g, Pstrąg wędzony 30g, Szczypiorek 10g, Papryka czerwona 3g, Pieprz biały 2g, Serek twarogowy 10g