Poniedziałek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g
PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Szparagi 150g, Jogurt naturalny 2% 75g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Parmezan tarty 5g, Tymianek świeży 5g, Pieprz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem
Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g
Środa
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚNIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g
PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem
Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Czwartek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Nektarynki 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – podudzia z sałatką colesław i kasza gryczaną
Kasza gryczana 40g , podudzia 100g , marchewka 5g , kapusta biala 15g, jodurt 5g, majonez light 3g, sól 2g , pieprz mielony 3g , sok z sytryny 2g ,
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g
Piątek
ŚNIADANIE – Musli z jogurtem, bananem i truskawkami
Musli pełnoziarniste 30g, Jogurt naturalny grecki 150g, Banan 100g, Truskawki 50g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi
Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 20g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka 100g, Szparagi zielone 30g, Szynka parmeńska 20g, Oliwa z oliwek 5g, Białe wino wytrawne 20g, Kasza jaglana 15g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 20g, Koperek siekany 10g
Podwieczorek – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z podudzia 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g
KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią
Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g
Sobota
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Jabłko 50g, Truskawki 30g, Gruszka 50g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek
PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka
Bakłażan 110g, Oliwa z oliwek 3g, Natka pietruszki 5g, Czosnek 5g, Szczypiorek 4g, Sok z cytryny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Bagietka pełnoziarnista 30g, Indyk, filet 50g
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
Ziemniak 80g, Bułka tarta 20g, Masło 10g, Szynka parmeńska 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka 2g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA- Curry z bakłażana
Bakłażan 150g, Pasta curry 15g, Pomidory z puszki 80g, Olej kokosowy 10g, Mleko kokosowe light 150g, Sól 2g,Pieprz 2g, Chilli 2g