1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 100g
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan 150g, Tofu 45g, Sos sojowy 10g, Słodki sos chilli 10g, Sezam 5g
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ricotta 45g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą
Truskawki 50g, Poziomki 50g, Skrobia ziemniaczana 5g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 25g
II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem
Pomidor 150g, Chudy twaróg 50g, Polędwica z kurczaka 25g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Burgery z łososia na rukoli
Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rukola 50g
PODWIECZOREK –Zupa z cukinii
Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g
II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru
Pomarańcz 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g
OBIAD – Penne z kurczakiem na parze
Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym
Bakłażan 70g, Cukinia 70g, Papryka czerwona 70g, Papryka zielona 70g, Papryka żółta 70g, Szalotka 50g, Czerwona cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane
Mąka owsiana 25g, Jajko 30g, Mleko 80g, Płatki owsiane błyskawiczne 25g, Jabłko 150g, Przyprawa korzenna 2g
II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym
Pieczywo żytnie pełnoziarniste 35g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Rzodkiewka 70g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty
Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy gotowany 35g, Pieprz 2g, Sól 2g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g
PODWIECZOREK – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa 300g, Zielony ogórek 150g, Koperek 30g, Maślanka 350g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych
Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 30g, Papryka zielona 30g, Papryka czerwona 30g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
Ziemniak 80g, Bułka tarta 20g, Masło 10g, Szynka parmeńska 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka 2g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA- Curry z bakłażana
Bakłażan 150g, Pasta curry 15g, Pomidory z puszki 80g, Olej kokosowy 10g, Mleko kokosowe light 150g, Sól 2g,Pieprz 2g, Chilli 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Maliny 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach
Jajko 50g, Otręby owsiane 20g, Szczypiorek posiekany 15g, Rzeżucha 15g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g, Mieszane kiełki 20g
OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g, Młoda kapusta 30g, Marchewka 20g, Cebula 30g, Posiekanego koperek 10g, Ocet winny 5g
PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy 30g, Ziemniak 45g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 2g
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella
Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 5g, Sardynki filet 90g, Mozarella 30g