Poniedziałek

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 10g, Płatki kukurydziane 10g, Rodzynki sułtańskie 5g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 70g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 80g, Sól 5 g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory 60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą

Awokado 50g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sok z cytryny 5g, Rzeżucha 20g, Oliwa z oliwek 5ml, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy

Brokuł 240g, Ziemniak 80g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g

OBIAD – Potrawka z kurczaka

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Pomidory 200g, Sos sojowy 10g, Jajo 50g, Otręby owsiane 20g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser twarogowy chudy 40g, Szczypiorek 20g, Rzodkiewka 50g, Kurczak filet 60g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak70g, Zielony groszek 60g, Mandarynka 65g, Pomidorki koktajlowe 50g, Olej lniany 5g, Pestki dyni 5g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem

Jajo 100g, Por 50g, 1Ogórek 35g, Olej rzepakowy 3g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 20g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa 150g, Herbatniki 12g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 45g, Ser feta 60g, Oliwki zielone 10g, Oliwki czarne 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚANIDANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 250g, Cebula czerwona 50g, Feta 15g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIE – Koktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli 150g, Pieczarki 150g, Kasza pęczak 30g, Oliwa z oliwek 5g, Siekany szczypiorek 2g, Koperek 2g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu 100g, Ogórek 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście 300g, Ziemniak 85g, Bulion drobiowy 250g, Śmietana 18% 10g, Sól 2g , Pieprz 2g


Niedziela

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2% 35g

II ŚNIADANIE – Paprykowo-twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g