Poniedziałek
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Brzoskwinia 80g, Kiwi 80g
II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor 250g, Cebula czerwona 50g, Feta 15g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g
OBIAD – Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 20g, Curry 10g, Marchew 80g, Kapusta biała 100g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Jajka zapiekane
Jajo 100g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Koperek10g, Jogurt naturalny 10g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g
KOLACJA – Paluszki rybne
Cebula dymka 70g, Dorsz 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g
Wtorek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g
OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym
Cukinia 200g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Groszek ptysiowy 30g
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g
Środa
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Maliny 50g, Truskawki 30g, Jagody 50g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką
Pumpernikiel 35g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Krem porowy
Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 120g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 250g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g
KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta
Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 100g
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan 150g, Tofu 45g, Sos sojowy 10g, Słodki sos chilli 10g, Sezam 5g
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ricotta 45g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g
II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru
Pomarańcz 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g
OBIAD – Penne z kurczakiem na parze
Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym
Bakłażan 70g, Cukinia 70g, Papryka czerwona 70g, Papryka zielona 70g, Papryka żółta 70g, Szalotka 50g, Czerwona cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Maliny 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach
Jajko 50g, Otręby owsiane 20g, Szczypiorek posiekany 15g, Rzeżucha 15g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g, Mieszane kiełki 20
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Krem pieczarkowy
Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka pietruszki 10g, Groszek ptysiowy 30g