Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 40g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały 10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 50g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 30g, Sok pomarańczowy 30g
II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką
Por 100g, Jabłko 180g, Kiełki słonecznika 50g, Czerwona fasola z puszki 60g, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy 5g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa 150g, Herbatniki 12g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g
Czwartek
ŚNIADANIE – Tarta warzywna
Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy
Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g
OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem
Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g
PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem
Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g
KOLACJA – Sałatka krabowa
Cukinia 100g, Marchew 60g, Mięso z kraba 40g, Imbir 3g, Sos sojowy 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Szarlotka
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
II ŚNIADANIE – Roladki z bakłażana z twarożkiem
Bakłażan 120g, Ser 60g, Szczypiorek 10g, Pomidor120g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g
OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami
Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g
Sobota
ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych
Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza gryczana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g
PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym
Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g
Niedziela
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Indyk w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy 35g, Filet z indyka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g, Imbir mielony 2g, Sok z limonki 10g, Mleko 2% 200g
PODWIECZOREK – Zielony omlet
Jaja 100g, Mleko 0,5% 20g, Ogórek 50g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszki 10g, Tymianek 10g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g