Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem
Kosma ryżowa gotowana 50g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktailowe40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 45g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 10g, Kurkuma 2g
II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g
OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Mus z brokułowo-grochowy z wędzonym kurczakiem
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Kurczak wędzony 40g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g
Środa
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Szaszłyki rybne z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym
Krewetki 100g, Filet z miętusa 70g, Wędzony boczek 20g, Oliwa 5g, Sok z limonki 10g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 30g, Koperek 10g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 100g
PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem
Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
Czwartek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g
II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Roladki z zielonej sałaty
Sałata lodowa 50g, Szczypiorek 10g, Szynka drobiowa 70g, Korniszony 40g, Szalotka35g, Majonez light 20g, Koperek 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Piątek
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g
PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem
Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g
Niedzela
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta tuńczykową
Pumpernikiel 70g, Tuńczyk w sosie własnym 70g, Czerwona cebula 50g, Ogórki konserwowe 20g, Majonez light 5g, Musztarda chrzanowa 5g, Pieprz 3g, Sałata zielona 10g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym
Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej
Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory 60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g
KOLACJA – Sałatka z wołowiną
Makaron ryżowy 15g, Czerwona papryka 50g, Imbir korzeń 10g, Bazylia 10g, Rumsztyk wołowy 100g, Cukinia 50g, Ocet ryżowy 5g, Sos sojowy 5g, Biały pierz 2g, Kolendra 2g