1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Brzoskwinia 80g, Kiwi 80g
II ŚANIDANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor 250g, Cebula czerwona 50g, Feta 15g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g
OBIAD – Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 20g, Curry 10g, Marchew 80g, Kapusta biała 100g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Jajka zapiekane
Jajo 100g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Koperek10g, Jogurt naturalny 10g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g
KOLACJA – Paluszki rybne
Cebula dymka 70g, Dorsz 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g
OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami
Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej
Jajo 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bułka żytnia kajzerka 80g, Pomidor 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi
Owocowa mieszanka koktajlowa 200g, Paluszki krabowe 50g, Koperek 10g, Sok z limonki 20g, Jogurt naturalny 20g, Pieprz 2g, Sól 2g
OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem
Filet z kurczaka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy
Banan 100g, Natka pietruszka 25g, Cytryna 50g, Miód 5g, Truskawki 50g, Woda mineralna 200g
KOLACJA – Gotowane brokuły i kalafiory z sosem koperkowym
Jajo 50g, Brokuł 200g, Kalafior 200g, Śmietana 12% 20g, Jogurt naturalny 20g, Koperek 20g, Sól ziołowa 3g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną
Filet z sandacza 100g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana 25g, Sól 5g, Pieprz 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Krem pieczarkowy
Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka pietruszki 10g, Groszek ptysiowy 30g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą
Truskawki 50g, Poziomki 50g, Skrobia ziemniaczana 5g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 25g
II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem
Pomidor 150g, Chudy twaróg 50g, Polędwica z kurczaka 25g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Burgery z łososia na rukoli
Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rukola 50g
PODWIECZOREK –Zupa z cukinii
Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami
Biszkopty 25g, Maliny 150g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Krem z porów
Pory 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g
KOLACJA – Sałatka włoska
Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g