Wtorek
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi
II ŚNIADANIE – Sałatka z brokułami
Jajko , Rzodkiewka , Brokuł , Jogurt naturalny typ grecki , Sól , Pieprz , Koperek , Czosnek mielony , Pieczywo pumpernikiel
OBIAD- Kurczak z tofu i ryżem curry
Kurczak filet , Fasolka szparagowa , Marchew , Kiełki sojowe , Tofu , Sezam , Oliwa z oliwek , Sos sojowy , Ryż biały , Curry
PODWIECZOREK – Mus z brokułowo-grochowy z wędzonym kurczakiem
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Kurczak wędzony , Oregano , Sól
KOLACJA – Ziołowe grzyby z mozarellą
Pieczarki , Oliwa z oliwek ,Migdały , Mozarella , Natka pietruszki , Koperek , Pieprz ziołowy
Środa
ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką
Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet , Olej rzepakowy , Otręby owsiane , Kiełki rzodkiewki , Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek
KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem
Woda , Jajo , Mąka gryczana , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Szpinak, liście , Pieprz czarny mielony , Sól , Przyprawa gałka muszkatołowa , Ser twarogowy chudy
Czwartek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g
PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Szparagi 150g, Jogurt naturalny 2% 75g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Parmezan tarty 5g, Tymianek świeży 5g, Pieprz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką
Kasza jaglana 20g, Cieciorka w puszce 30g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem
Jogurt naturalny 2% 150g, Płatki owsiane 20g, Przyprawa cynamon 1g, Banan 70g, Sezam, nasiona 5g, Ser twarogowy chudy 40g, Sok z cytryny 10g
II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym
Ser twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 25g, Awokado 30g, Pieprz czarny świeżo zmielony 2g, Syrop klonowy 5g, Chleb chrupki żytni 10g
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g
Sobota
ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo
Por 50g, Ser twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 2% 40g, Migdały w płatkach 12g, Oliwki czarne 21g, Bazylia świeża 3g, Masło 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 35g, Chleb graham 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g
PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka
Bakłażan 110g, Oliwa z oliwek 3g, Natka pietruszki 5g, Czosnek 5g, Szczypiorek 4g, Sok z cytryny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Bagietka pełnoziarnista 30g, Indyk, filet 50g
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g
Niedziela
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy 50g, Sałata 5g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 30g, Czosnek 5g, Ocet balsamiczny 3g, Oliwa z oliwek 5g, Bazylia świeża 3g, Ketchup 7g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Indyk, filet 60g
II ŚNIADANIE – Torcik serowy na zimno
Serek homogenizowany np. Bieluch 0% 100g, Jajo 50g, Żelatyna 2g, Kawa czarna bez cukru 80g, Kakao w proszku 3g, Wanilia ekstrakt lub inny 2g, Przyprawa cynamon 1g, Słodzik np ze stewie 4g
OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną
Okoń surowy 100g, Czosnek 1g, Cytryna 20g, Oliwa z oliwek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pomidor 130g, Seler korzeniowy 20g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 20g, Cebula 30g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 75g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz kolorowy 4g, Sól ziołowa 4g, Kasza gryczana 20g
PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym
Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g