Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 150g, Chudy twaróg 50g, Polędwica z kurczaka 25g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet , Olej rzepakowy , Otręby owsiane , Kiełki rzodkiewki , Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona , Fasola konserwowa czerwona , Awokado ,Ogórek , Jogurt naturalny , Przyprawa pieprz czarny , Jabłko


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą

Truskawki 50g, Poziomki 50g, Skrobia ziemniaczana 5g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 25g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rukola 50g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA – Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


Sobota

ŚNIADANIE – Ciasto bananowe

Masło 10g, Stewia 2g, Mąka 15g, Banan 70g, Jajo 50g, Orzechy włoskie 5g, Wiórki kokosowe 10g, Proszek do pieczenia 2g

II ŚNIADANIE – Krem z pomidorów z kawałkami kalafiora

Sok pomidorowy pikantny 300g, Kalafior różyczki 50g, Grzanki 30g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 150g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 30g, Kiełki rzodkiewki 30g, Sos sojowy 10g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% 250g, Truskawki 100g, Morele 50g

KOLACJA – Sałatka z kaszą gryczaną

Kasza gryczana 30g, Cebula 50g, Ser feta light 30g, Ogórek kiszony 30g, Pomidor 70g, Jogurt naturalny 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sól czosnkowa 2g, Oliwa z oliwek 5g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Truskawki 150g

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy 30g, Olej roślinny 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czerwona papryka 120g, Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp

Majonez light 10g, Keczup pikantny 10g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały3g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g