Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II ŚNIADANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej
Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Sól , Pieprz czarny mielony , Pomidor , Oliwki czarne , Mięta świeża , Bagietka pełnoziarnista
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Schab , Cebula , Cukinia , Przecier pomidorowy , Przyprawa majeranek , Sól , Pieprz czarny mielony , Oliwa z oliwek , Kasza gryczana , Przyprawa rozmaryn , Surówka z pomidorów i pora
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała , Cebula czerwona , Pieczarka surowa , Pietruszka, korzeń , Seler korzeniowy , Por , Czosnek , Mleko 0,5% tłuszczu , Oliwa z oliwek , Pietruszka, liście , Pieprz czarny mielony , Sól
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Natka pietruszki
Wtorek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana , Truskawki , Skrobia ziemniaczana
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka , Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe , Szpinak , Pieprz biały
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista , Jajko , Sól , Gęsty chudy jogurt naturalny , Proszek do pieczenia , Oliwa , Świeży szpinak , Ser feta , Kurczak filet , Czosnek , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól
KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem
Sałata lodowa , Pomidor , Rzodkiewka , Ogórek , Sok z cytryny ,Pieprz czarny mielony , Sól , Jajo , Szczypiorek , Kasza jaglana , Jogurt naturalny 2% , Chrzan
Środa
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty , Mleko sojowe , Stewia sproszkowana , Konfitura wiśniowa , Wanilia , Cynamon
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy , Marchew , Ogórek , Melon gruszkowy , Sos sojowy , Sok z limonki , Bazylia , Mięta
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie , Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado
Kurczak, filet , Przyprawa do drobiu , Mieszanka sałat , Awokado , Sok z cytryny , Mango , Oliwa z oliwek , Sok z pomarańczy , Sok z cytryny , Musztarda francuska , Pieprz czarny mielony , Sól , Ryż brązowy
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan , Świeży szpinak , Pomidory suszone w oleju , Mozzarella , Quinoa , Sól , Pieprz , Czosnek
Czwartek
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa , Mango , Sok z cytryny , Ananas , Rzodkiewka , Ser mozzarella, półtłusty , Pieprz kolorowy świeżo mielony , Kasza jaglana
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu , Banan , Skrobia ziemniaczana , Miód , Maliny
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka , Cebula , Białko jaja , Bułka grahamka , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa majeranek , Marchew , Pietruszka, korzeń , Oliwa z oliwek , Koper , Przyprawa „Jarzynka” , Przyprawa pieprz czarny , Jogurt naturalny ,Ziemniaki
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz , Ser Feta , Mięta świeża , Makaron ryżowy – drobne formy
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory , Ogórek , Cebula czerwona , Papryka czerwona , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Bulion drobiowy
Piątek
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia , Ser twarogowy chudy ,Jogurt naturalny gęsty ,Płatki owsiane , Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł , Ziemniak , Cukinia , Bulion warzywny , Tymianek , Biały pieprz
OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski
Fasolka szparagowa , Oliwa z oliwek , Filet świeży z tuńczyka , Papryka czerwona , Pomidorki cherry , Oliwki czarne , Ocet balsamiczny , Kolendra , Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa , Herbatniki , Żelatyna , Cukier brązowy
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony , Cebula , Ogórek konserwowy , Kapary z puszki , Sok z cytryny , Oliwa z oliwek , Pieprz czarny mielony , Ryż dziki