Poniedziałek
ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem
Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano
II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem
Maliny, Twarożek chudy, Amarantus ekspandowany
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka, Pomidory pokrojone z puszki, Szpinak baby, Mleczko kokosowe light, Orzechy nerkowca, Sos sojowy, Curry, Imbir, Chilli, Pieprz, Kasza kuskus
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i jablkiem
Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, jablko
KOLACJA- Sałatka z tofu
Mix sałat, Biała fasola z puszki, Suszone pomidorki z oliwy, Komosa ryżowa, Wędzonego tofu, Sól, Pieprz, Sok z cytryny, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami
Wtorek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka
Ser twarogowy tłusty, Mięso z piersi indyka bez skóry, Pumpernikiel, Zioła prowansalskie, Sałata zielona, Rzodkiewka,
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Maliny, Sliwki, Zarodki pszenne
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy, Szpinak świeży, Natka pietruszka, Gałka muszkatołowa, Serek macarpone, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Musztardowa panga
Filet z pangi, Sok z cytryny, Szczypiorek, Musztarda, Białko jaja
KOLACJA- Krem z pieczarek
Pieczarki , Cebula, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Mleko, Śmietana 18%, Natka, Groszek ptysiowy
Środa
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2%, Otręby pszenne, Banan, Mandarynki
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Czosnek, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą
Pomidory, Sera mozarella, Oliwa z oliwek, Kapary, Ryż jaśminowy, Curry
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś, Jogurt typ grecki, Bazylia suszona, Pieprz biały czwartek
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta , Bakłażan , Pomidorki koktajlowe , Papryka ostra
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy
KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce
Piątek
Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko , 140kcal
papryka żółta, 15kcal
Pieczarki, 15kcal
Oliwa, 40kcal
ser ricotta, 30kcal
Przyprawy: sól ziołowa
II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko, 35kcal
gruszka, 30kcal
śliwki węgierki, 16kcal
miód, 30kcal
jagody akacjowy goji, 16kcal
jogurt naturalny, 20kcal
Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia, 28kcal
grzyby świeże mix, 30kcal
cebula, 13kcal
czosnek
pierś kurczaka, 100kcal
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy, 37kcal
ryż brązowy, 120kcal (np. długoziarnistego)
masło klarowane, 20kcal
Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki, 50kcal
oliwa, 40kcal
cebula, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po
grzanki, 35kcal
Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista, 70kcal
Płatki owsiane, 34kcal
Oliwa z oliwek, 40kcal
Siemię lniane, 20kcal
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia, 46kcal
feta, 24kcal
Jogurt naturalny, 20kcal
Sobota
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane , Zarodki pszenne, Mleko 0,5%, Morele, Brzoskwinie
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur, Mięso mielone z indyka, Brokuł, Ser żółty w plasterkach, Curry, Natka pietruszki, Jogurt naturalny, Czosnek
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron
Słonecznik, Pomidor, Ogórek, Papryka czerwona, Papryka żółta, Zioła prowansalskie, Pieprz biały
KOLACJA – Sałatka z tortellini
Tortelini z mięsem, Brokuły, Pomidory, Ogórek, Majonez light, Koperek, Pieprz biały
Niedziela
ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec
Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowye, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka p, Serek camembert, Orzechy włoskie, Miód, Musztarda, Ocet winny, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka, Czosnek, Zioła prowansalskie
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli