poniedziałek – nieczynne


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Ciasteczka owsiane z musem malinowym

Mleko  0,5% 30g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 50g Zarodki pszenne 25g, Maliny 70g, Miód 8g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 70g, Bakłażan 220g, Pomidorki koktajlowe 150g, Papryka ostra 3g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 200g, Ziemniak 150g, Cebula czerwona 150g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet 60g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 60g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 70g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 10g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 70g, Pumpernikiel 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Ananas w syropie klonowym

Ananas świeży 320g, Syrop klonowy 10g, Sok z limonki 5g

OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą

Brokuł 300g, Ser feta 65g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 40g, Białko jaja 60g, Sól 3g, Pierz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Marchew w soku pomarańczowym

Olej z pestek winogron 5g, Gorczyna nasiona 3g, Pomarańcza 230g, Marchew 100g, Woda 75g

KOLACJA –  Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś 120g, Jogurt typ grecki 25g, Bazylia suszona 5 g, Pieprz biały 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko  0,5%  150g, Kasza jaglana 70g, Gruszka 150g, Stewia 2g

II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 7g, Cukinia120g, Fasola mung, kiełki 33g Kapusta pekińska 50g,  Marchew 120g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 150g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 7g, Jogurt typ grecki 15g

KOLACJA – Falafele

Ciecierzyca z puszki 130g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 10g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 250g, Otręby pszenne 70g, Banan 130g, Mandarynki 140g

II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki

Filet z kurczaka 70g, Grejpfrut 160g, Roszponka 100g, Fasolka szparagowa zielona 55g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g

OBIAD – Tuńczyk grillowany z kalafiorem i sałatką z pomidorową

Stek z tuńczyka 170g, Kalafior 450g, Kasza jęczmienna 50g, Pomidory 200g, Cebula 100g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g

PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu

Pomidor 220g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 30g, Pierz biały 2g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini

Roszponka 100g, Orzechy pini 15g, Kurki 80g, Szynka drobiowa 30g, Olej rzepakowy 6g, Miód 6g, Musztarda delikatesowa 8g, Sok z cytryny 4g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Mąka orkiszowa 60g, Drożdże 6g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 8g, Soda oczyszczona 7g, Woda 65g, Makrela wędzona 40g, Szczypiorek 15g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango

Mango 30g, Serek homogenizowany chudy 120g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

 Filet drobiowy 160g, Szpinak świeży 80g, Natka pietruszka 20g, Gałka muszkatołowa 3g, Serek macarpone 10g,  Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 50g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 280g, Bulion warzywny 320g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 5g, Bazylia świeża 2g,  Pieprz ziołowy 1g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Mleko 0,5% 70g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy 10g, Mąka pełnoziarnista 70g, Borówki amerykańskie  80g, Jajka 50g, Sól 2g

II ŚANIADANIE – Bananowy flan

Banan  120g, Mleko 0,5% 120g, Cynamon 2g, Agar-agar  1g

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka 200g, Kasza kuskus 80g, Bukiet jarzyn 300g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 8g, Sos sojowy 12g

PODWIECZOREK – Galaretka z granatów

Granat 170g, Stawia 2g, Żelatyna 5g, Sok malinowy 10g, Woda 200g

KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga

Jajo 150g, Pstrąg wędzony 40g, Szczypiorek 10g, Papryka czerwona 3g, Pieprz biały 2g, Serek twarogowy 10g