Poniedziałek

ŚNIADANIE – malinowy przekładaniec

Maliny , Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki, Kurczak gotowany na parze, Zioła prowansalskie, Pieprz, Oliwa z oliwek

OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami

Ryż brązowy, Olej rzepakowy, Cebula, Czosnek, Mięso mielone z indyka, Ostra papryka, Słodka papryka, Sól, Pieprz, Papryka czerwona, Ser żółty, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Sałatka z kalafiorem , pomidorem i jajkiem

Kalafior, Pomidor, Ogórek, Jajko, Jogurt naturalny, Koperek, Sól ziołowa

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi, Polędwiczka wołowa, Ser cheddar, Oliwa, Rzodkiewka, Koperek, Szczypiorek, Kefir gesty, Sól ziołowa, Pieprz


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy

ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut, Pomarańcz, Mango, Figi , Ananas, Sok z limonki, Suszone czarne porzeczki

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Ser mozarella light, Oliwa, Ocet balsamiczny Świeże zioła (bazylia, oregano)

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana, Cebula, Marchew, Pieczarki, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Maliny, Poziomki, Zarodki pszenne

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat, Ser feta , Papryka czerwona, Ogórek, Pomidor, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Oregano, Sok z cytryny, Pieprz biały

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty, Polędwica luksusowa, Brokuły gotowane na parze, Czosnek suszony, Sól ziołowa


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko, Oliwa z oliwek, Papryka czerwona , Kurczak gotowany, Cebula, Bazylia, Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele, Serek homogenizowany chudy, Orzechy włoskie posiekane, Ekstrakt z laski wanilii

OBIAD – Lasagne z wieprzowina

Makaron lasagne, Wieprzowina, Jogurt grecki, Curry, Sól, Pieprz, Oliwa

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym

Majonez light, Jogurt naturalny, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Bakłażan, Cukinia, Cebula, Pieczarki, Pieprz biały, Sok z cytryny

KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym

Jogurt naturalny typ grecki, Mięso z piersi indyka bez skóry, Oliwa z oliwek, Płatki pszenne, Czosnek, Pieprz


 

Piątek

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka, Oliwa, Cukinia, Papryka ostra

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny, Twarożek chudy, Amarantus ekspandowany

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto, Bulion warzywny, Łosoś filet, Zielone szparagi, Cebula, Kolorowy pieprz, Oliwa

PODWIECZOREK – Krem porowy

Por z długimi białymi częściami, Ziemniaki, Gruszka, Bulion warzywny, Gałka muszkatołowa, Sól, Pieprz, Oliwa z oliwek

KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta

Ser feta, Brokuły, Migdały płatki, Sól, Pieprz


 

Sobota

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe

ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet , Olej rzepakowy , Otręby owsiane , Kiełki rzodkiewki , Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek

KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem

Woda , Jajo , Mąka gryczana , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Szpinak, liście , Pieprz czarny mielony , Sól , Przyprawa gałka muszkatołowa , Ser twarogowy chudy