Poniedziałek
ŚNIADANIE – malinowy przekładaniec
Maliny , Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki, Kurczak gotowany na parze, Zioła prowansalskie, Pieprz, Oliwa z oliwek
OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami
Ryż brązowy, Olej rzepakowy, Cebula, Czosnek, Mięso mielone z indyka, Ostra papryka, Słodka papryka, Sól, Pieprz, Papryka czerwona, Ser żółty, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z kalafiorem , pomidorem i jajkiem
Kalafior, Pomidor, Ogórek, Jajko, Jogurt naturalny, Koperek, Sól ziołowa
KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami
Zielone szparagi, Polędwiczka wołowa, Ser cheddar, Oliwa, Rzodkiewka, Koperek, Szczypiorek, Kefir gesty, Sól ziołowa, Pieprz
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy
ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut, Pomarańcz, Mango, Figi , Ananas, Sok z limonki, Suszone czarne porzeczki
OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki
PODWIECZOREK – Sałatka włoska
Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Ser mozarella light, Oliwa, Ocet balsamiczny Świeże zioła (bazylia, oregano)
KOLACJA – Gaspacho
Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy
Środa
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana, Cebula, Marchew, Pieczarki, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Maliny, Poziomki, Zarodki pszenne
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat, Ser feta , Papryka czerwona, Ogórek, Pomidor, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Oregano, Sok z cytryny, Pieprz biały
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty, Polędwica luksusowa, Brokuły gotowane na parze, Czosnek suszony, Sól ziołowa
Czwartek
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko, Oliwa z oliwek, Papryka czerwona , Kurczak gotowany, Cebula, Bazylia, Sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele, Serek homogenizowany chudy, Orzechy włoskie posiekane, Ekstrakt z laski wanilii
OBIAD – Lasagne z wieprzowina
Makaron lasagne, Wieprzowina, Jogurt grecki, Curry, Sól, Pieprz, Oliwa
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym
Majonez light, Jogurt naturalny, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Bakłażan, Cukinia, Cebula, Pieczarki, Pieprz biały, Sok z cytryny
KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym
Jogurt naturalny typ grecki, Mięso z piersi indyka bez skóry, Oliwa z oliwek, Płatki pszenne, Czosnek, Pieprz
Piątek
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka, Oliwa, Cukinia, Papryka ostra
II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem
Maliny, Twarożek chudy, Amarantus ekspandowany
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto, Bulion warzywny, Łosoś filet, Zielone szparagi, Cebula, Kolorowy pieprz, Oliwa
PODWIECZOREK – Krem porowy
Por z długimi białymi częściami, Ziemniaki, Gruszka, Bulion warzywny, Gałka muszkatołowa, Sól, Pieprz, Oliwa z oliwek
KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta
Ser feta, Brokuły, Migdały płatki, Sól, Pieprz
Sobota
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe
ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami
Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały
KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami
Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką
Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet , Olej rzepakowy , Otręby owsiane , Kiełki rzodkiewki , Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek
KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem
Woda , Jajo , Mąka gryczana , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Szpinak, liście , Pieprz czarny mielony , Sól , Przyprawa gałka muszkatołowa , Ser twarogowy chudy