Poniedziałek
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Banan, Maliny, owoce sezonwe
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka, Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe, Szpinak, Pieprz biały
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak, Filet z indyka, Pomidory suszone w oliwie, Zioła prowansalskie, Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat, Ser feta , Papryka czerwona, Ogórek, Pomidor, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Oregano, Sok z cytryny, Pieprz biały
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty, Polędwica luksusowa, Brokuły gotowane na parze, Czosnek suszony, Sól ziołowa
Wtorek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2%, Kasza jaglana, Gruszka, Cynamon
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Czosnek, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka, Papryka żółta, Pieczarki,Pieczywo żytnie pełnoziarniste, Mix zielonych sałat, Jogurt naturalny, Ocet balsamiczny
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty, Jogurt naturalny, Wiórki kokosowe, Zarodki pszenne
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki , Marchew, Kalarepa, Pesto bazyliowe
Środa
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka
Arbuz żółty, Melon , Arbuz czerwony, Rodzynki
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista, Jajko, Sól, Gęsty chudy jogurt naturalny, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak, Ser feta, Kurczak filet, Czosnek, Sól, Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Tuńczyk w wodzie, Jogurt naturalny, Zioła prowansalskie, Pieprz biały
KOLACJA – Warzywno-serowe placuszki
Cukinia, Marchewka, Chudy twaróg, Jajo, Ziemniaki, Mąka żytnia, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz
Czwartek
ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem
Kurczak wędzony, Pasa guacamole, Chleb żytni ze słonecznikiem, Sól, Pieprz ziołowy, Rzodkiewka
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta
OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym
Brokuły, Ziemniak, Mleko 0,5%, Cukinia, Filet z piersi indyka, Czosnek, Oliwa z oliwek, Gałka muszkatołowa, Przyprawa grillowa
PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem
Rukola, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Ser twarogowy chudy, Ziarna słonecznika, Pesto bazyliowe
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
Piątek
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur, Papryka czerwona, Kurczak filet, Pomidor, Cebula, Natka pietruszka, Keczup pikantny
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
Sandacz surowy, Brokuły, Pomidory, suszone, Oliwki w puszce, Ser mozzarella, półtłusty, Oliwa z pomidorów, Jogurt naturalny 2%, Mąka pszenna, Pieprz czarny mielony, Sól, Bazylia świeża, Ryż dziki
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia, Oliwa z oliwek, Orzeszki pini, Ocet balsamiczny, Tymianek, Sól
Sobota
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy, Sałata, Cukinia, Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Czosnek, Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Ketchup, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sól, Indyk, filet
II ŚNIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony, Karczochy z puszki, Czarne oliwki, Rzodkiewka, Ogórek, Roszponka, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Pieprz ziołowy
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet, Bakłażan, Morela suszona, Cebula, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa kurkuma, Skórka z cytryny, Makaron pełnoziarnisty
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus, Cukinia, Ogórek, Pieczarka surowa, Pomidor, Cebula, Ser kozi półtłusty, Zioła prowansalskie, Tymianek świeży, Bazylia świeża, Pieprz czarny świeżo mielony, Sól morska, Ocet winny
Niedziela
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony, Otręby owsiane, Przyprawa curry
II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto czerwone, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – Ravioli z brokułami
Ravioli z farszem mięsnym , Ser pleśniowy typu Bavaria bluee, Seler naciowy, Posiekane orzechy włoskie, Brokuł gotowany, Czosnek, Kwaśna śmietana 18%, Sól, Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem
Kalafior, Pomidor, Ogórek, Jajko, Jogurt naturalny, Koperek, Sól ziołowa
KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami
Zielone szparagi, Polędwiczka wołowa, Ser cheddar, Oliwa, Rzodkiewka, Koperek, Szczypiorek, Kefir gesty, Sól ziołowa, Pieprz