Poniedziałek

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane, Płatki kukurydziane, Rodzynki sułtańskie, Żurawina, Morele suszone, Banany suszone, Ananas suszony, Jogurt naturalny gęsty, Nasiona sezamu

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza, Rukola, Brokuł, Olej rzepakowy, Czosnek, Sok z cytryny, Ziemniaki, Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka, Sałata lodowa, Pomidory, Papryka czerwona, Bazylia

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie, Brokuł, Papryka czerwona, Kukurydza, Jajo, Szczypiorek, Koperek, Śmietana 12%


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa


 

Środa

ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąka pszenna, Proszek do pieczenia, Sól, Cynamon, Masło, Cukier trzcinowy, Jabłka, Mleko 2% tł.

II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty, Ser ricotta, Bakłażany, Pomidorki koktajlowe, Papryka ostra

OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki, Filet z miętusa, Wędzony boczek, Oliwa, Sok z limonki, Pieprz biały, Sól ziołowa, Rozmaryn, Jogurt typ grecki, Koperek świeży, Papryka słodka, Ziemniaki

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Ser mozarella light, Oliwa, Ocet balsamiczny, Świeże zioła (bazylia, oregano)

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet, Płatki migdałowe, Mąka pszenna, Jajko, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Pomidorki cherry


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia, Jogurt naturalny, Orzechy włoskie bez skorupki, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki, Tuńczyk w wodzie

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka, Żółtko jaja, Szpinak, liście, Czosnek, Cebula, Seler korzeniowy, Marchew, Mąka pszenna, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa kurkuma, Przyprawa majeranek, Pieprz czarny mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Woda, Ryż jaśminowy

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, Pomarańcza

KOLACJA – „Szparagowy koktajl makaronowy”

Fasola szparagowa, mrożna, Makaron razowy, Krewetka, surowa koktajlowa, Czosnek, Pieczarka surowa, Sos sojowy ciemny, Pietruszka, liście, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty, Melon, Arbuz czerwony, Rodzynki

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista, Jajko, Sól, Gęsty chudy jogurt naturalny, Proszek do pieczenia, Oliwa, Świeży szpinak, Ser feta, Kurczak filet, Czosnek, Sól, Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny, Zioła prowansalskie, Pieprz biały

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona, Dymka, Cukinia, Pomidory, Cebula, Czosnek, Ziemniaki gotowane w mundurkach, Jarmuż, Kalafior, Ciecierzyca, Masło, Imbir, Chilii, Kurkuma, Czosnek, Pieprz, Sól, Olej lniany


 

Sobota

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Łosoś wędzony, Koperek świeży, Pieprz

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Czosnek, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra Sól ziołowa

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka, Cebula, Pomidor, Ziemniaki, Oliwa z oliwek, Jajka, Sól ziołowa, Pieprz

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi, Sok z cytryny, Szczypiorek, Musztarda, Białko jaja

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży, Buraki, Jabłka, Ocet balsamiczny, Olej winogronowy, Płatki migdałowe


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem

Jajko, Szpinak baby, Pieczarki, Oliwa, Ser feta, Kolendra, Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa

Jabłko, Gruszka, Żurawina, Miód, Jogurt naturalny

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona, Filet z indyka, Kukurydza, Sałata lodowa, Pomidory , Jogurt naturalny, Chrzan tarty, Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa, Tuńczyk z wody, Oliwki nadziewane migdałami, Pomidorki koktajlowe, Sos winegret

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew, Pietruszka, Seler, Cebula, Natka pietruszki, Bulion drobiowy, Pieczarki,Masło, Majeranek, Śmietana 18%, Sól, Pieprz, Szynka drobiowa