Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana, Mleko 2%, Sok pomarańczowy, Prażone migdały , Cynamon, Kardamon, Gałka muszkatołowa, Goździki
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor, Ser wiejski, Jogurt naturalny typ grecki, Świeża bazylia, Pieprz ziołowy
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka, Mięso mielone cielęce, Kasza kuskus, Pieczarki, Pomidorki czereśniowe, Pieprz kajeński, Oliwa z oliwek
PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem
Rukola, Ser twarogowy wędzony, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek , Pieprz
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek,, Pieprz, Natka pietruszki
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych
Jajko, Masło klarowane, Kasza manna, Maliny, Jagody, Olej rzepakowy
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, ser bialy, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy
OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna Sos sojowy, Oliwa z oliwek, Sezam, Por, Kasza gryczana, Bazylia Oregano
PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym
Filet z łososia, Serek wiejski light, Szczypiorek, Koperek, Sól ziołowa, Sałata roszponka
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie, Cebula, Jajo, Mąka pszenna, Oliwa z oliwek, Pieprz
Środa
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny gęsty, Płatki owsiane, Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś, Jajko, Ryż biały, Ogórek zielony, Jogurt naturalny, Świeży koperek, Pieprz
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak, Filet z indyka, Pomidory suszone w oliwie, Zioła prowansalskie, Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams, Rukola, Parmezan , Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny
KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką
Por, Jabłko, Kiełki słonecznika, Czerwona fasola z puszki, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy, Sól
Czwartek
ŚNIADANIE – Szarlotka
Mąka pszenna pełnoziarnista, proszek do pieczenia, Margaryna niskotłuszczowa, Cukier waniliowy, Jajo, Żółtko, Śmietana 12%, Jabłka, Bułka tarta
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy 5g, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki, Rokpol, Śmietana 12%, Pieprz zielony mielony, Pomidorki koktajlowe , Koperek, Kurczak
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat, Pierś z kurczaka, Serek camembert, Orzechy włoskie, Miód, Musztarda, Ocet winny, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka, Czosnek, Zioła prowansalskie
KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek, Tuńczyk, w wodzie, Jogurt naturalny, Kapary z puszki, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza jaglana
Piątek
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Brzoskwinia,
II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem
Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa
OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym
Cebula, Mięso mielone cielęce, Cukinia, Przecier pomidorowy, Kukurydza z puszki, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy, Oregano
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa , Papryka czerwona, Filet z kurczaka, Pomidor, Ogórek, Jogurt, Miód, Gorczyca
Sobota
ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli
Serek homogenizowany, Musli owocowe, Jabłko, Mięta
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska, Pomarańcza, Winogrona białe, Winogrona ciemne, Ser Feta, Orzechy włoskie bez skorupki, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Pieprz czarny mielony
OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym
Brokuły, Ziemniak, Mleko 0,5%, Cukinia, Filet z piersi kurczaka,czosnek , Oliwa z oliwek, Gałka muszkatołowa, Przyprawa grillowa
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki
Niedziela
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka, Pomidorki koktajlowe, Małe pieczarki, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia, Masło klarowane, Pieczarki, Białe wino wytrawne, Ziemniaki młode, Sól ziołowa
PODWIECZOREK – Krem z porów
Pory, Ziemniaki, Bulion warzywny, Jogurt naturalny, Kurkuma, Pieprz, Natka pietruszki
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży, Kurczak, Pieczarki, Słodka papryka