Poniedziałek

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana,  Mleko 2%, Sok pomarańczowy, Prażone migdały  , Cynamon, Kardamon, Gałka muszkatołowa, Goździki

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor, Ser wiejski, Jogurt naturalny typ grecki, Świeża bazylia, Pieprz ziołowy

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka, Mięso mielone cielęce, Kasza kuskus, Pieczarki, Pomidorki czereśniowe, Pieprz kajeński, Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola, Ser twarogowy wędzony, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek , Pieprz

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek,, Pieprz, Natka pietruszki


Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko, Masło klarowane, Kasza manna, Maliny, Jagody, Olej rzepakowy

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, ser bialy, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy

OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna Sos sojowy, Oliwa z oliwek, Sezam, Por, Kasza gryczana, Bazylia Oregano

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia, Serek wiejski light, Szczypiorek, Koperek, Sól ziołowa, Sałata roszponka

KOLACJA – Cebulaki

Ciasto francuskie, Cebula, Jajo, Mąka pszenna, Oliwa z oliwek, Pieprz


Środa

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny gęsty, Płatki owsiane, Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś, Jajko, Ryż biały, Ogórek zielony, Jogurt naturalny, Świeży koperek, Pieprz

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak, Filet z indyka, Pomidory suszone w oliwie, Zioła prowansalskie, Sok z cytryny

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan , Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny

KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką

Por, Jabłko, Kiełki słonecznika, Czerwona fasola z puszki, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy, Sól


Czwartek

ŚNIADANIE – Szarlotka

Mąka pszenna pełnoziarnista, proszek do pieczenia, Margaryna niskotłuszczowa, Cukier waniliowy, Jajo, Żółtko, Śmietana 12%, Jabłka, Bułka tarta

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Ząbek czosnku, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy 5g, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki, Rokpol, Śmietana 12%, Pieprz zielony mielony, Pomidorki koktajlowe , Koperek, Kurczak

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat, Pierś z kurczaka, Serek camembert, Orzechy włoskie, Miód, Musztarda, Ocet winny, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka, Czosnek, Zioła prowansalskie

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek, Tuńczyk, w wodzie, Jogurt naturalny, Kapary z puszki, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza jaglana


Piątek

ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami

Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Brzoskwinia,

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa

OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym

Cebula, Mięso mielone cielęce, Cukinia, Przecier pomidorowy, Kukurydza z puszki, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy, Oregano

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona, Filet z kurczaka, Pomidor, Ogórek, Jogurt, Miód, Gorczyca


Sobota

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany, Musli owocowe, Jabłko, Mięta

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska, Pomarańcza, Winogrona białe, Winogrona ciemne, Ser Feta, Orzechy włoskie bez skorupki, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Pieprz czarny mielony

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły, Ziemniak, Mleko 0,5%, Cukinia, Filet z piersi kurczaka,czosnek , Oliwa z oliwek, Gałka muszkatołowa, Przyprawa grillowa

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA –  Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki


Niedziela

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka, Pomidorki koktajlowe, Małe pieczarki, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia, Masło klarowane, Pieczarki, Białe wino wytrawne, Ziemniaki młode, Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory, Ziemniaki, Bulion warzywny, Jogurt naturalny, Kurkuma, Pieprz, Natka pietruszki

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży, Kurczak, Pieczarki, Słodka papryka