Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka
Ser twarogowy tłusty , Mięso z piersi indyka bez skóry , Pumpernikiel , Zioła prowansalskie , Sałata zielona , Rzodkiewka ,
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Sliwki , Zarodki pszenne
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy , Szpinak świeży , Natka pietruszka , Gałka muszkatołowa , Serek macarpone , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły , Bulion warzywny , Śmietana 12% , Pierz ziołowy , Sól
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa , Papryka czerwona ,Filet z kurczaka , Pomidor , Ogórek , Jogurt , Miód , Gorczyca
Wtorek
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% , Otręby pszenne , Banan , Mandarynki
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek ,Pesto bazyliowe ,Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą
Pomidory , Sera mozarella , Oliwa z oliwek , Kapary , Ryż jaśminowy , Curry
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński , Kiełki soi , Sos sojowy , Wędlina wędzona z indyka
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś , Jogurt typ grecki , Bazylia suszona , Pieprz biały
Środa
ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami
Mleko 0,5% , Ser twarogowy chudy , Olej rzepakowy , Mąka pełnoziarnista , Borówki amerykańskie , Jajka , Sól
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta
OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus
Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Musztardowa panga
Filet z pangi ,, Sok z cytryny , Szczypiorek , Musztarda , Białko jaja
KOLACJA- Krem z pieczarek
Pieczarki , Cebula , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny , Mleko , Śmietana 18% , Natka , Groszek ptysiowy
Czwartek
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan , Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka , Cebula , Białko jaja , Bułka grahamka , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa majeranek , Marchew Pietruszka, korzeń , Oliwa z oliwek ,Koper ,Przyprawa „Jarzynka” , Przyprawa pieprz czarny , Jogurt naturalny , Ziemniaki
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz , Ser Feta , Mięta świeża , Makaron ryżowy – drobne formy
KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka , Indyk, filet , Pomidor , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony , Papryka żółta , Ogórek , Oliwki w puszce
Piątek
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami
Biszkopty , Maliny , Jagody , Ricotta , Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami
Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe
OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli
Limanda , Por , Marchew , Jogurt naturalny , Sok z cytryny , Imbir mielony , Olej rzepakowy uniwersalny , Przyprawa do ryb ,Ryż basmati ,Surówka z rzodkiewki i Rukola , Oliwa z oliwek
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula , Marchew ,Woda , Pomidory z puszki , Czosnek ,Jogurt naturalny grecki , Oliwa z oliwek m Sól , Pieprz , Ostra papryka , Zioła prowansalskie
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor , Papryka czerwona , Ser żółty gouda, Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki , Majonez light , Bazylia suszona Czosnek suszony
Sobota
ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką
Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry , Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały
KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami
Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa
Niedziela
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane , Zarodki pszenne , Mleko 0,5% , Morele , Brzoskwinie
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka , Makaron wstążki pełnozianisty , Fasolka szparagowa zielona Oliwa , Ocet balsamiczny, Roszponka , Zioła prowansalskie , Sok z limonki
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł ,Ser żółty w plasterkach , Curry ,Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat m Olej z pestek winogron , Słonecznik , Pomidor , Ogórek , Papryka czerwona , Papryka żółta , Zioła prowansalskie , Pieprz biały
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz , Marchewka , Pietruszka , Seler , Cebula , Pomidory z puszki , Liście laurowe , Ziele angielskie , Sól , Pieprz , Koncentrat pomidorowy , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny