Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo , Mleko 2% tłuszczu ,Pieprz czarny mielony , Awokado , Natka pietruszki, Mąka owsiana , Kiwi , Białko jaja , Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy , Granat , Mleko ryżowe , Migdały ,Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa

OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną

Udo z kurczaka , Przyprawa do drobiu , Czosnek granulowany , Papryka czerwona , Brokuł , Marchew , Pieczarka surowa , Cebula , Sól , Kasza jęczmienna

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona , Pomarańcza , Oliwa z oliwek mSer kremowy bez tłuszczu , Sól 2g, Pieprz biały mielony ,Koper

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet , Przyprawa do drobiu , Sos sojowy , Mieszanka sałat , Seler naciowy , Ananas , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Sól ,Pieprz czarny mielony ,Orzechy włoskie


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem


 

Środa

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów

KOLACJA – Sałatka jaglaną i cieciorka


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango


 

Piątek

ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami

II ŚANIADANIE – Torcik serowy na zimno

OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną

PODWIECZOREK – Flaczki z boczniaka z kurczakiem i ziemniakami

KOLACJA- Bagietka pełnoziarnista nadziewana farszem szpinakowo-pomidorowym z szynką


 

Sobota

ŚNIADANIE – Sezamowa jaglanka z gruszką i pistacjami

II ŚNIADANIE – Shake ananasowo-migdałowy z otrębami

OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc

PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym

KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa

OBIAD – Kurczak w szparagach

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków

KOLACJA – Sałatka z tortellini