Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi
Jajo , Mleko 2% tłuszczu ,Pieprz czarny mielony , Awokado , Natka pietruszki, Mąka owsiana , Kiwi , Białko jaja , Przyprawa cynamon
II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem
Ryż jaśminowy , Granat , Mleko ryżowe , Migdały ,Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa
OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną
Udo z kurczaka , Przyprawa do drobiu , Czosnek granulowany , Papryka czerwona , Brokuł , Marchew , Pieczarka surowa , Cebula , Sól , Kasza jęczmienna
PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy
Papryka czerwona , Pomarańcza , Oliwa z oliwek mSer kremowy bez tłuszczu , Sól 2g, Pieprz biały mielony ,Koper
KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem
Kurczak, filet , Przyprawa do drobiu , Sos sojowy , Mieszanka sałat , Seler naciowy , Ananas , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Sól ,Pieprz czarny mielony ,Orzechy włoskie
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Środa
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów
KOLACJA – Sałatka jaglaną i cieciorka
Czwartek
ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Piątek
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
II ŚANIADANIE – Torcik serowy na zimno
OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną
PODWIECZOREK – Flaczki z boczniaka z kurczakiem i ziemniakami
KOLACJA- Bagietka pełnoziarnista nadziewana farszem szpinakowo-pomidorowym z szynką
Sobota
ŚNIADANIE – Sezamowa jaglanka z gruszką i pistacjami
II ŚNIADANIE – Shake ananasowo-migdałowy z otrębami
OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc
PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Niedziela
ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa
OBIAD – Kurczak w szparagach
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków
KOLACJA – Sałatka z tortellini