poniedziałek – nieczynne


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Ciasteczka owsiane z musem malinowym

Mleko  0,5% 60g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 60g Zarodki pszenne 40g, Maliny 100g, Miód 10g, Proszek do pieczenia 4g, Mięta 3g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 120g, Bakłażan 400g, Pomidorki koktajlowe 200g, Papryka ostra 3g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 200g, Ziemniak 200g, Cebula czerwona 200g, Oliwa z oliwek 20g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet 100g, Olej rzepakowy 10g, Otręby owsiane 60g, Kiełki rzodkiewki 100g, Papryka czerwona sproszkowana 7g, Sól 2g, Tymianek 7g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 100g, Brokuł 100g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 40g, Jajo 100g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Śmietana 12% 10g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 20g, Mięso z piersi indyka bez skóry 100g, Pumpernikiel 140g, Zioła prowansalskie 15g, Sałata zielona 20g, Rzodkiewka 20g,

II ŚNIADANIE – Ananas w syropie klonowym

Ananas świeży 600g, Syrop klonowy 20g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą

Brokuł 300g, Ser feta 80g, Olej rzepakowy 20g, Otręby gryczane 40g, Białko jaja 60g, Sól 3g, Pierz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Marchew w soku pomarańczowym

Olej z pestek winogron 10g, Gorczyna nasiona 6g, Pomarańcza 400g, Marchew 200g, Woda 120g

KOLACJA –  Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś 200g, Jogurt typ grecki 25g, Bazylia suszona 10 g, Pieprz biały 5g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko  0,5%  200g, Kasza jaglana 100g, Gruszka 200g, Stewia 3g

II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 10g, Cukinia 200g, Fasola mung, kiełki 60g Kapusta pekińska 100g,  Marchew 200g, Sezam, nasiona 30g, Sos sojowy 10g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12% 20g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 800g, Sproszkowane migdały 15g, Jogurt typ grecki 20g

KOLACJA – Falafele

Ciecierzyca z puszki 160g, Olej rzepakowy 10g, Otręby owiane 10g, Czosnek 20g, Jajo 100g, Sól ziołowa 3g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 300g, Otręby pszenne 80g, Banan 200g, Mandarynki 200g

II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki

Filet z kurczaka 120g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Fasolka szparagowa zielona 100g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Tuńczyk grillowany z kalafiorem i sałatką z pomidorową

Stek z tuńczyka 200g, Kalafior 450g, Kasza jęczmienna 60g, Pomidory 200g, Cebula 100g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g

PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu

Pomidor 400g, Ser twarogowy chudy 200g, Kiełki brokuł 40g, Pierz biały 3g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini

Roszponka 200g, Orzechy pini 20g, Kurki 100g, Szynka drobiowa 40g, Olej rzepakowy 12g, Miód 6g, Musztarda delikatesowa 10g, Sok z cytryny 10g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Mąka orkiszowa 80g, Drożdże 7g, Sól 3g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Soda oczyszczona 9g, Woda 80g, Makrela wędzona 60g, Szczypiorek 15g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango

Mango 40g, Serek homogenizowany chudy 120g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

 Filet drobiowy 200g, Szpinak świeży 80g, Natka pietruszka 20g, Gałka muszkatołowa 3g, Serek macarpone 10g,  Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 60g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 500g, Bulion warzywny 500g, Śmietana 12% 20g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 150g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki zielone 40g, Ocet balsamiczny 5g, Bazylia świeża 6g,  Pieprz ziołowy 3g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Mleko 0,5% 100g, Ser twarogowy chudy 100g, Olej rzepakowy 10g, Mąka pełnoziarnista 100g, Borówki amerykańskie  120g, Jajka 100g, Sól 3g

II ŚANIADANIE – Bananowy flan

Banan 200g, Mleko 0,5% 200g, Cynamon 3g, Agar-agar  2g

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka 200g, Kasza kuskus 100g, Bukiet jarzyn 300g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 8g, Sos sojowy 12g

PODWIECZOREK – Galaretka z granatów

Granat 300g, Stawia 3g, Żelatyna 40g, Sok malinowy 20g, Woda 300g

KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga

Jajo 200g, Pstrąg wędzony 60g, Szczypiorek 20g, Papryka czerwona 6g, Pieprz biały 3g, Serek twarogowy 20g