1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica
Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Płatki owsiane 50g, Cukinia 400g, Pomidor 100g, Szczypiorek 10g, Jaja 200g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut 140g, Pomarańcz 100g, Pomelo 60g, Mandarynka 120g, Skórka z limonki 30g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce
Kasza bulgur 80g, Cebula 100g, Ogórek 60g, Pomidor 60g, Sok cytryny 20g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g
PODWIECZOREK – Figowy dip z waflem ryżowym
Figa 100g, Miód 6g, Sok z cytryny 10g, Imbir 4g, Woda 40g, Wafel ryżowy naturalny 20g
KOLACJA – Placuszki z cukinii
Cukinia 120g, Ser twarogowy chudy 120g, Jajo 100g, Ziemniaki 120g, Mąka żytnia 20g, Olej rzepakowy 20g, Sól 2g, Pieprz 5g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pożywna miseczka z melona
Melon 600g, Jogurt naturalny 100g, Rodzynki 30g, Morele suszone 30g, Płatki żytnie 40g, Kardamon 4g
II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym
Szparagi zielone świeże 400g, Pomidor 100g, Roszponka sałata 100g, Ogórek 60g, Cebula dymka 100g, Sok z cytryny 15g, Jogurt naturalny 20g, Oliwa z oliwek 10g, Koperek świeży 20g, Pieprz 5g
OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz
Dorsz, filet 200g, Papryka czerwona 120g, Cebula 160g, Marchew 120g, Ananas 300g, Sos sojowy 40g, Olej rzepakowy 20g, Ryż brązowy 60g
PODWIECZOREK – Kremowy por
Por 200g, Ziemniaki 80g, Bulion warzywny 300g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 5g, Pieprz 5g, Natka pietruszki 20g
KOLACJA – Sałatka z selera z twarożkiem
Seler naciowy 200g, Pomidora 200g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Jogurt naturalny 60g, Ocet winny 20g, Pieprz ziołowy 3g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Tościki rybne
Chleb żytni razowy 120g, Ser twarogowy chudy 40g, Jogurt naturalny 20g, Łosoś wędzony 120g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Orzeźwiający napój morelowy
Morele 300g, Jogurt naturalny 200g, Woda mineralna 150g
OBIAD – Tortilla pełna warzyw
Zielona papryka 240g, Cebula 160g, Pomidor 200g, Ziemniaki 80g, Oliwa z oliwek 20g,
Jajka 200g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Musztardowa panga
Filet z pangi 240g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 20g, Musztarda 20g, Białko jaja 120g
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży 100g, Buraki 200g, Jabłka 200g, Ocet balsamiczny 20g, Olej winogronowy 20g, Płatki migdałowe 20g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% 300g, Kasza jaglana 80g, Gruszka 200g, Cynamon 4g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 50g, Cebula 20g, Czosnek 10g, Pesto bazyliowe 10g, Otręby owsiane 10g, Ciasto francuskie 60g, Olej rzepakowy 10g, Sezam 10g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 250g, Papryka żółta 240g, Pieczarki 200g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 60g, Mix zielonych sałat 100g, Jogurt naturalny 40g, Ocet balsamiczny 20g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 60g, Jogurt naturalny 20g, Wiórki kokosowe 20g, Zarodki pszenne 20g
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
Kolorowy makaron wstążki 80g, Marchew 100g, Kalarepa 300g, Pesto bazyliowe 60g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 200g, Mleko 2% 60g, Pieczarki 200g, Olej rzepakowy 10g, Otręby pszenne 20g, Natka pietruszki 40g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi
Suszone jabłka 60g, Banan 100g, Jogurt naturalny 20g, Zarodki pszenne 10g
OBIAD – Pomidory zapiekane z mozzarellą
Pomidory 300g, Sera mozarella 140g, Oliwa z oliwek 15g, Kapary 20g, Ryż jaśminowy 60g, Curry 5g
PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor 200g, Cebula czerwona 160g, Ser feta 30g, Jogurt naturalny 12g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet winny 8g, Bazylia świeża 8g, Pieprz 3g, Sól 3g
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa 40g, Papryka czerwona 120g, Filet z kurczaka 120g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Jogurt 40g, Miód 15g, Gorczyca 5g