Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty , Mięso z piersi indyka bez skóry , Pumpernikiel , Zioła prowansalskie , Sałata zielona , Rzodkiewka

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Sliwki , Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy , Szpinak świeży , Natka pietruszka , Gałka muszkatołowa , Serek macarpone, Oliwa z oliwek , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły , Bulion warzywny , Śmietana 12% , Pierz ziołowy, Sól

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona , Filet z kurczaka , Pomidor , Ogórek , Jogurt , Miód , Gorczyca


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa , Tuńczyk w wodzie , Awokado , Sok z cytryny , Cebula czerwona Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Pieprz czarny mielony , Sól , Kasza gryczana niepalona

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce


 

Środa

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty, Maliny, Jagody, Ricotta, Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka, Ananas w syropie, Jagody, Orzechy laskowe

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda, Por, Marchew, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Imbir mielony, Olej rzepakowy uniwersalny, Przyprawa do ryb, Ryż basmati, Surówka z rzodkiewki i Rukola, Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa, Pomidor, Pieczarka surowa, Szynka z piersi kurczaka, Sól, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny mielony, Musztarda, Cebula, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno, Mango, Komosa ryżowa


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa


 

Piątek

ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo, Mleko 2% tłuszczu, Sól, Pieprz czarny mielony, Awokado, Natka pietruszki, Mąka owsiana, Kiwi, Białko jaja, Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy, Brokuły, Pomidory, suszone, Oliwki w puszce, Ser mozzarella, półtłusty, Oliwa z pomidorów, Jogurt naturalny 2%, Mąka pszenna, Pieprz czarny mielony, Sól, Bazylia świeża, Ryż dziki

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona, Pomarańcza, Oliwa z oliwek, Ser kremowy bez tłuszczu, Sól, Pieprz biały mielony, Koper

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet, Przyprawa do drobiu, Sos sojowy, Mieszanka sałat, Seler naciowy, Ananas, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Orzechy włoskie


 

Sobota

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane, Zarodki pszenne, Mleko 0,5%, Morele, Brzoskwinie

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki

OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc

Indyk, filet, Jajo, Otręby pszenne, Płatki kukurydziane, Zioła prowansalskie, Pieprz świeżo zmielony, Sól ziołowa, Oliwa z oliwek, Ziemniaki, Przyprawa rozmaryn, Przyprawa tymianek, Sałata lodowa, Pomidor, Ogórek, Cebula, Oliwa z oliwek, Przyprawa bazylia, Pieprz świeżo zmielony, Sól

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat, Olej z pestek winogron, Słonecznik, Pomidor, Ogórek, Papryka czerwona, Papryka żółta, Zioła prowansalskie, Pieprz biały

KOLACJA – Pomidor faszerowany gryczanym tuńczykiem

Tuńczyk w wodzie, Pomidor, Kukurydza konserwowa, Cebula, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Kasza


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony Otręby owsiane, Przyprawa curry

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn, Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2%, Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula, Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona

KOLACJA- Sałatka jaglaną z cieciorką

Kasza jaglana, Cieciorka w puszce, Pomidor, Cebula, Bazylia świeża, Sok z cytryny, Sałata, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony