Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z kurczakiem i mozzarellą
Kasza gryczana niepalona 90g, Kurczak, filet 150g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 200g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Olej lniany 10g, Przyprawa oregano 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Shake bananowo – ananasow z migdałami i otrębami
Ananas 90g, Migdały mielone 10g, Jogurt naturalny 2% 200g, Sok z cytryny 5g, Otręby owsiane 25g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Banan 140g
OBIAD – Penne z indykiem i warzywami w sosie ziołowo – jogurtowym
Makaron penne pełnoziarnisty 100g, Indyk, filet 180g, Oliwa z oliwek 10g, Brokuły 100g, Pieczarka surowa 90g, Cebula 50g, Czosnek 3g, Jogurt naturalny 75g, Żółtko jaja 30g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 4g
PODWIECZOREK – Sałatka makaronowa z brokułami w sosie ziołowo – czosnkowym
Brokuły 100g, Makaron pełnoziarnisty 60g, Jajo 60g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 130g, Jogurt naturalny 75g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia 2g, Sól 6g, Pieprz czarny mielony 2g
KOLACJA – Pomidor nadziany tuńczykowym ryżem
Tuńczyk w wodzie 150g, Pomidor 260g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż basmati 75g
Wtorek
ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g
II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g
OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką
Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym
Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g
KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką
Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
Środa
ŚNIADANIE – Cynamonowa zapiekanka z kaszy gryczanej i twarożku z marchewką i sezamem
Kasza gryczana niepalona 80g, Jajo 100g, Ser twarogowy chudy 160g, Miód 5g, Przyprawa cynamon, wanilia, sól 1g, Proszek do pieczenia 2g, Sezam, nasiona 15g, Marchew 100g
II ŚNIADANIE – Jaglana babeczka porowa z twarogiem i oliwkami
Por 50g, Ser twarogowy chudy 140g, Jogurt naturalny 2% 20g, Migdały w płatkach 6g, Oliwki czarne 21g, Bazylia świeża 3g, Masło 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 35g, Kasza jaglana 50g
OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym
Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g
PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany
Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g
KOLACJA – Lekki kebab z warzywami
Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno
Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g
II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango
Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g
OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati
Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g
PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą
Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g
KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia
Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g
Piątek
ŚNIADANIE – Babka jaglana z jabłkiem, suszonymi owocami i orzechami nerkowca
Kasza jaglana 80g, Jabłko 160g, Rodzynki, suszone 10g, Daktyle suszone 5g, Orzechy nerkowca 50g, Otręby pszenne 15g, Ser ziarnisty 150g
II ŚNIADANIE – Koktajl czekoladowo-bananowy z lnem
Mleko sojowe naturalne 220g, Otręby owsiane 25g, Banan 220g, Kakao odtłuszczone 7g, Ksylitom 10g, Imbir mielony 2g, Przyprawa cynamon 2g, Len nasiona 5g
OBIAD – Krewetki z gnocchi i mieszanka chińską
Mieszanka chińska mrożona 300g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Krewetki 200g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Szaszłyki rybne z warzywami podawane z brązowym ryżem
Dorsz surowy filet 120g, Pieczarka surowa 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 50g, Cukinia 100g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa oregano 3g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Ryż brązowy 50g
KOLACJA – Warzywa zapiekane faszerowane z ryżem, kefir, olej lniany
Bakłażan 220g, Pieczarka surowa 90g, Ryż brązowy 75g, Pomidory, suszone 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki czarne 15g, Por 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 10g, Natka pietruszki 2g, Kefir 2% 200g