Poniedziałek

ŚNIADANIE – Tarta z brokułem, wędzonym kurczakiem i papryką

Jajko 50g, Masło, 15g, Mąka pszenna 40g, Sól 1g, Zimna woda 50g, Jajko 100g, Śmietana 18% 20g, Mleko 2% 50g, Ser żółty 20g, Brokuł 100g, Wędzony filet z indyka 70g, Czerwona papryka 120g, Mielona gałka muszkatołowa 2g, Kolorowy pieprz 2g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Koktail z granatem

Granat 200g, Banan 120g, Ananas 50g, Kefir naturalny 350g

OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Kawałki kurczaka gotowane na parze z ryżem i surówką czosnkową

Kurczak, filet 90g, Jogurt naturalny 2% 25g, Przyprawa do grilla 3g, Ryż brązowy 50g, Sałata lodowa 40g, Rukola 35g, Pomidor 160g, Czosnek 6g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

KOLACJA – Grillowana wołowina na sałacie

Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami

Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią

Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka

Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa

Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g

KOLACJA – Makaron z serem i jagodami

Pełnoziarnisty makaron muszelki 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym

Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Zupa krem z kalafiora i młodych ziemniaczków z parmezanem

Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki 120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek 10g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą

Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g

KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g