1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Owsiany placek z owocami i miętą
Jajo 180g, Mąka owsiana 60g, Jagody 100g, Maliny 100g, Cukier puder 5g, Mleko 2% tłuszczu 100g, Ser twarogowy półtłusty 60g, Pomarańcza150g, Liście mięty 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają
Awokado 70g, Papaja 200g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Ryż basmati 60g
OBIAD – Krem z selera, halibut w ziołach z ziemniakami i surówką
Seler korzeniowy 120g, Pietruszka, korzeń 40g, Ziemniaki 100g, Cebula 50g, Natka pietruszki 2g, Jogurt naturalny 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Halibut surowy 200g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 30g, Sól 2g, Ziemniaki 400g, Sól 2g, Kapusta kwaszona 150g, Cukier 2g, Marchew 50g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Szaszłyki rybne z warzywami podawane z brązowym ryżem
Dorsz surowy filet 120g, Pieczarka surowa 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 50g, Cukinia 100g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa oregano 3g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Ryż brązowy 50g
KOLACJA – Warzywa zapiekane faszerowane z ryżem, kefir, olej lniany
Bakłażan 220g, Pieczarka surowa 90g, Ryż brązowy 75g, Pomidory, suszone 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki czarne 15g, Por 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 10g, Natka pietruszki 2g, Kefir 2% 200g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z kurczakiem i mozzarellą
Kasza gryczana niepalona 90g, Kurczak, filet 150g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 200g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Olej lniany 10g, Przyprawa oregano 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Shake bananowo – ananasow z migdałami i otrębami
Ananas 90g, Migdały mielone 10g, Jogurt naturalny 2% 200g, Sok z cytryny 5g, Otręby owsiane 25g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Banan 140g
OBIAD – Penne z indykiem i warzywami w sosie ziołowo – jogurtowym
Makaron penne pełnoziarnisty 100g, Indyk, filet 180g, Oliwa z oliwek 10g, Brokuły 100g, Pieczarka surowa 90g, Cebula 50g, Czosnek 3g, Jogurt naturalny 75g, Żółtko jaja 30g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 4g
PODWIECZOREK – Sałatka makaronowa z brokułami w sosie ziołowo – czosnkowym
Brokuły 100g, Makaron pełnoziarnisty 60g, Jajo 60g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 130g, Jogurt naturalny 75g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia 2g, Sól 6g, Pieprz czarny mielony 2g
KOLACJA – Pomidor nadziany tuńczykowym ryżem
Tuńczyk w wodzie 150g, Pomidor 260g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż basmati 75g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g
II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g
OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką
Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu
Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g
KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką
Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Cynamonowa zapiekanka z kaszy gryczanej i twarożku z marchewką i sezamem
Kasza gryczana niepalona 80g, Jajo 100g, Ser twarogowy chudy 160g, Miód 5g, Przyprawa cynamon, wanilia, sól 1g, Proszek do pieczenia 2g, Sezam, nasiona 15g, Marchew 100g
II ŚNIADANIE – Jaglana babeczka porowa z twarogiem i oliwkami
Por 50g, Ser twarogowy chudy 140g, Jogurt naturalny 2% 20g, Migdały w płatkach 6g, Oliwki czarne 21g, Bazylia świeża 3g, Masło 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 35g, Kasza jaglana 50g
OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym
Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g
PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany
Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g
KOLACJA – Lekki kebab z warzywami
Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno
Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g
II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango
Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g
OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati
Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g
PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą
Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g
KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia
Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Łosoś na wiosennej pierzynce na plackach otrębowo-ziemniaczanych
Otręby owsiane 30g, Otręby pszenne 25g, Cebula 50g, Ziemniaki 200g, Jajo 120g, Łyżeczka mąki + łyżeczka proszku do piecznenia + przyprawy wdł smaku 5g, Łosoś, wędzony 100g, Szczypiorek 10g, Ser kremowy bez tłuszczu 80g, Rzodkiewka 60g
II ŚNIADANIE – Sałatka z kolorowej fasoli z suszonymi figami
Fasola biała konserwowa 50g, Fasola czerwona konserwowa 50g, Czosnek 10g, Przyprawa rozmaryn 3g, Ocet balsamiczny 5g, Figi suszone 18g, Pieprz biały mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 10g
OBIAD – Karmazyn pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym podany z kaszą gryczaną
Karmazyn 200g, Czosnek 10g, Cytryna 20g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pomidor 200g, Seler korzeniowy 20g, Marchew50g, Pietruszka, korzeń 20g, Cebula 50g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 75g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz kolorowy 4g, Sól ziołowa 4g, Kasza gryczana 100g
PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym
Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g
KOLACJA- Kieszonka z piersi z kurczaka z mozzarellą, warzywa w ziołach na soczewicy
Kurczak, filet 100g, Ser mozzarella 20g, Cukinia 300g, Papryka czerwona 65g, Papryka zielona 65g, Marchew 100g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa tymianek 2g, Zioła prowansalskie 2g, Przyprawa bazylia2g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Soczewica nasiona 60g, Sól2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Babka jaglana z jabłkiem, suszonymi owocami i orzechami nerkowca
Kasza jaglana 80g, Jabłko 160g, Rodzynki, suszone 10g, Daktyle suszone 5g, Orzechy nerkowca 50g, Otręby pszenne 15g, Ser ziarnisty 150g
II ŚNIADANIE – Koktajl czekoladowo-bananowy z lnem
Mleko sojowe naturalne 220g, Otręby owsiane 25g, Banan 220g, Kakao odtłuszczone 7g, Ksylitom 10g, Imbir mielony 2g, Przyprawa cynamon 2g, Len nasiona 5g
OBIAD – Sznycel drobiowy w panierce z salsą jabłkowo-miętową, gryka z ziołami, brokuły na parze
Indyk, filet200g, Sezam, nasiona 20g, Płatki owsiane 20g, Białko jaja 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Jabłko zielone 220g, Mięta świeża 6g, Kasza gryczana 60g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Brokuły 140g
PODWIECZOREK – Orientalna sałatka z komosą ryżową
Kurczak, filet 120g, Kapusta pekińska120g, Cebula 50g, Sezam, nasiona 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Przyprawa 5 smaków2g, Ocet ryżowy 10g, Sos sojowy 5g, Olej sezamowy 5g, Komosa ryżowa 50g
KOLACJA – Pappardelle z cukinią, białym serem i prażonym słonecznikiem
Makaron Pappardelle pełnoziarnisty 80g, Cukinia 130g, Ser twarogowy chudy 100g, Słonecznik, nasiona 15g, Czosnek 15g, Oliwa z oliwek 7g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g