Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pieczywo z grillowaną piersią z indyka
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi indyka 150g, Pesto różowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g
II ŚNIADANIE – Sernik czekoladowy
Ciemna czekolada 50g, Kremowy ser śmietankowy 100g, Cukier 10g, Esencja waniliowa 1g, Jajo 50g, Śmietana 18% 15g, Kakao 2g, Herbatniki czekoladowe 30g, Masło 5g, Cynamon 1,5g
OBIAD – Prowansalskie ratatouille z kurczakiem
Cukinia 200g, Bakłażan 200g, Czerwona papryka 120g, Pomidory 150g, Oliwa z oliwek 15g, Czosnek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 10g, Bazylia 5g, Ryż ugotowany 150g, Kurczak wędzony 200g
PODWIECZOREK – Sałatka z orzeszkami Pini
Sałata zielona lodowa 30g, Awokado 100g, Pomidorki koktajlowe 30g, Orzeszki pini 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Panga w sosie koperkowym
Filet z pangi 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, Masło 20g, Mąka 10g, Bulion warzywny 130g, Słodka śmietanka 30g, Koper 10g, Lubczyk 3g
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym
Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal
OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią
Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g
PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa, pieczywem
Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g, pueczywo graham 80g
KOLACJA – Makaron z serem i jagodami
Pełnoziarnisty makaron muszelki 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g
Środa
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym
Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami
Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g
OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią
Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5
PODWIECZOREK – Kawałki kurczaka gotowane na parze z ryżem i surówką czosnkową
Kurczak, filet 90g, Jogurt naturalny 2% 25g, Przyprawa do grilla 3g, Ryż brązowy 50g, Sałata lodowa 40g, Rukola 35g, Pomidor 160g, Czosnek 6g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g
KOLACJA – Grillowana wołowina na sałacie
Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Cynamonowo – gruszkowo – jabłkowa owsianka
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Jabłko 100g, Gruszka 100g, Cynamon 2 g
II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g
OBIAD – Lasagne
Makaron lasagne 100g, Mielone mięso wołowo-wieprzowego 200g, Czosnek 2g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 300g, Oliwa z oliwek 10g, Żółty ser 40g, Sól 2g, Oregano 2g, Tymianek 2g, Bazylia świeża 2g, Masło 20g, Mąka 20g, Mleko 100g
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g
KOLACJA – Potrawka z soczewicy z kiełbasą
Zielona soczewica 50g, Wiejska kiełbasa 100g, Pomidor 150g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Sól 5g, Pieprz 5g, Papryka wędzona 5g, Kumin 5g, Liść laurowy 1g, Rozmaryn 2g, Natka pietruszki 5g
Piątek
ŚNIADANIE – Tosty z łosiem
Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem
Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem
Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g